Fietstochtje

Ons dochtertje vindt het heerlijk om voorop op de fiets te zitten. Ze kletst de hele tijd en wijst van alles aan. Ik vind het ook fijn om buiten te zijn en haar zo dicht bij mij te hebben. Vorige week waren we met mijn vader naar het Bergse bos gefietst, waar we leuk gespeeld hebben bij Lake House Rotterdam.

Nu had ik zin in taart. Het was een half uurtje fietsen. Voor het laatste stuk had ik Google Maps even nodig. Wat een goede keus bleek het te zijn. Ons dochtertje keek haar ogen uit naar de fontein en de tram die steeds langs reed en ik genoot van een lekker stuk sinaasappeltaart. Voor thuis nam ik nog een stuk quiche mee voor de lunch en twee stukken chocoladetaart voor mijn vriend en mij. Thuis even bijkomen, maar wat een leuk tochtje was het weer.

Bij Lof der Zoetheid in Rotterdam

Ziplinen

Anderhalf jaar geleden had ik ziplinen op de pier van Scheveningen cadeau gekregen. We zouden afgelopen september al gaan, maar die dag voelde ik me niet goed genoeg en besloten we een nieuwe dag in het voorjaar te prikken. Deze date werd alweer 2x verplaatst vanwege mijn trip naar Madrid en onze mannen die een weekend weg gingen. Nu was het eindelijk zover.

We hadden om 10 uur afgesproken. Dat was een mooie tijd qua parkeren, want het was ook strandweer. Ons dochtertje was bij mijn ouders, zodat we niet op de tijd hoefden te letten. Na een drankje was het tijd om naar het Zip-Holland te gaan. Onze mannen en hun kids gingen kijken. We kregen onze tuigjes aan en de uitleg volgde. Nu nog naar boven. Dat was een flinke klim naar 60 meter. We liepen op mijn tempo kletsend naar boven. Ik kwam daar hijgend aan en de instructeur benoemde dat ook nog :-(. Ik was juist trots dat ik het zonder pauze gehaald had.

Er gingen twee meiden voor ons en toen was ik aan de beurt. Het moment van loslaten was even spannend, maar daarna gleed ik snel naar beneden. Ik keek rustig van links naar rechts om alles goed te zien. Het aankomstplatform kwam snel dichterbij en daar stonden onze fans te kijken. Tijd om te zwaaien was er niet, want om de klap van het remmen op te vangen, moesten de armen gestrekt worden. Na even heen en weer gezwierd te hebben, werd er een trap bijgereden en werd ik afgekoppeld. Met benen als pudding, keek ik naar onze vriendin die ook naar beneden gleed. We vonden het allebei heel gaaf, jammer dat je in 30 seconden weer beneden bent.

We gingen nog gezellig lunchen, maar daarna was het om twee uur echt tijd om naar huis te gaan. Mijn benen waren weer aardig steady, want het was nog een stukje lopen naar de parkeergarage. Trots zat ik in de auto, omdat het allemaal mooi gelukt was.

Dierentuin Blijdorp

We hadden het al heel lang in ons hoofd om een keer op donderdag naar de dierentuin te gaan met ons dochtertje, maar door andere afspraken kwam het er steeds niet van. Nu hadden we een datum vastgelegd in de agenda en entreekaarten besteld. Mijn schoonmoeder ging ook mee en die haalden we op bij de randstadrailhalte. We waren er net na de openingstijd en gingen eerst kijken bij de Afrikaanse dieren. Het was overal lekker rustig en ons dochtertje liep lekker rond. Ze wilde haast niet in de buggy zitten. Ze kwam wel af en toe op schoot zitten bij mij in de rolstoel. Dat vind ik erg gezellig en intiem. Na drie uurtjes rondkijken was het weer tijd om naar huis te gaan. We hebben ons voorgenomen om vaker te gaan.

Afspraak halverwege

Mijn vriendin van de apothekersassistente-opleiding woont altijd al in Brabant. Nu ik het niet meer red om naar haar huis te rijden spreken we meestal halverwege af. Eerst ’s avonds bij een leuk Italiaans restaurant in het centrum van Dordrecht, maar dat wordt sinds de geboorte van ons dochtertje net te laat voor mij. Nu spreken we ’s morgens af, meestal bij Villa Augustus in Dordrecht. Daar hebben ze chocoladetaart en een ruime keuze uit glutenvrije lunchgerechten.

Het was mooi weer, dus we konden lekker in de tuin genieten van het mooie uitzicht in het zonnetje. Mijn vriendin eet al jaren aangepast, dus zo zijn we een mooi koppel met bestellen. Ook kon ik haar nog om adviezen vragen, bv over een aluminiumvrije deodorant. Van een theetje met taart, gingen we over naar een broodje met verse jus en kletsten we tot half twee. Zo was mijn vriendin ruim op tijd thuis om haar kinderen weer van school te halen en kon ik nog een middagdutje doen.

Lansingerland live festival

Ik was twee jaar geleden voor het laatst naar een festival geweest. Nu werd er een festival georganiseerd op loopafstand van ons huis. Daar wilde ik wel graag heen. Ik had contact gezocht met de organisatie of het mogelijk was het festivalterrein te verlaten en later weer terug te komen. Ze wilden voor ons wel een uitzondering maken.

De dag liep anders dan van tevoren gepland, want we hadden plotseling ’s morgens eerst een begrafenis. Na het condoleren gingen we op tijd naar huis, zodat ik weer naar bed kon om energie op te doen.

Rond vier uur gingen we naar het festivalterrein. Ik was erg nerveus om in mijn eigen woonplaats met mijn rolstoel op zo’n event te verschijnen. Zouden mensen raar opkijken of vragen stellen?

We stuitten gelijk op twee vrienden die ons vertelden waar de rest van de groep stond. Eerst traden The Dirty Daddies op gevolgd door Van Dik Hout. Van Dik Hout viel mij een beetje tegen. Om 20 uur startte Racoon en om 22 uur Di-rect. Ik probeerde zo lang mogelijk te blijven, maar van Di-rect hebben we alleen het eerste nummer gezien. Toen moest ik echt richting huis en met een traan reed ik samen met mijn vriend het festivalterrein af. Ik was heel erg blij dat het de hele dag zo goed gegaan was, maar toch jammer dat ik geen energie had om tot het einde te blijven.

Voldoening

Ik doe heel veel kleine regeldingen in huis zoals cadeaus voor verjaardagen, kleine boodschappen, kleding voor ons dochtertje kopen, administratieve belletjes, plantjes kopen enz. Soms doe ik daarvan teveel op een dag, terwijl dit allemaal niet precies op die dag hoeft. Ik probeerde aan mijn vriend uit te leggen, dat dit geregel voor mij een soort van werk is en ik daar mijn voldoening uithaal en het fijn vind om complimenten te krijgen. Hij krijgt op zijn werk complimenten van collega’s en studenten. Ik zit thuis en moet daar mijn voldoening scoren. Mijn uitleg maakte veel duidelijk voor mijn vriend en mezelf.

Vakantie Kreta

Op onze tweede dag in Kreta besloten we naar het strand te gaan. We waren er al lekker vroeg en huurden twee bedjes met een parasol bij beachbar Roulis. Het duurde even tot ons dochtertje in het zand ging spelen. Zo hadden we af en toe tijd om een boek te lezen. Ik was begonnen aan de serie: De zeven zussen- Lucinda Riley. Wat een heerlijke serie was dat. Tijdens de hele vakantie heb ik de eerste vier boeken van de serie gelezen. Vooral ’s avonds als ons dochtertje op bed lag, verslond ik de letters. Ik was vaak net te moe om nog een spelletje te kaarten of yathzee te spelen, maar wilde dan nog niet naar bed.

We gingen veel uit eten bij Poppy’s, maar bezochten ook Fantastico en Armos in Maroulas waar het heerlijk eten was met een fantastisch uitzicht. Mijn vriend kookte vijf van de veertien dagen, als we even wat anders wilden dan Grieks eten. Ook hebben we twee avonden eten besteld.

We gingen ook een ochtend naar het strand van Panormos en waterfietsen bij Lake Kournas. Voor de rest waren we ’s morgens bij de beachbar te vinden en gingen we rond 12 uur weer naar onze villa voor een middagdutje. ’s Middags lagen/speelden we lekker bij het zwembad en daarna op Nederlands tijd uit eten.

Ik heb nog nooit zo’n strandvakantie gehad, maar het is erg goed bevallen. Ik zeg volgend jaar weer, maar wel in een andere plaats. Ik heb alweer gekeken op de website van Elizawashere en mooie locaties gevonden.

Reisdag naar Kreta

De wekker ging al om vijf uur vandaag. Ik kon moeilijk mijn bed uitkomen, maar om zes uur werden we opgehaald om naar Rotterdam Airport te gaan. Dit ligt een kwartier bij ons vandaan. Er stond een flinke rij, dus daar ging mijn vriend in staan en ik wachtte met ons dochtertje tot we bijna aan de beurt waren. Ik had rolstoelondersteuning aangevraagd, dus we moesten wachten totdat iedereen ingecheckt was en zouden dan naar de gate gebracht worden. Er kwam niemand, dus net voor de boarding-call ging mijn vriend het navragen. Waren ze ons vergeten :-(. We werden door een medewerkster gebracht, terwijl mijn naam door de speaker galmde. Zo gingen we gehaast aan boord. De vlucht verliep soepel. Ons dochtertje sliep nog een deel.

Op Heraklion besloot ik te gaan lopen. Er stond namelijk geen ondersteuning klaar. Na onze bagage opgehaald te hebben, gingen we naar de balie voor onze huurauto. Dit duurde even, maar uiteindelijk waren we onderweg.

Aangekomen bij het appartement moesten we op de eigenaresse wachten. We kwamen in contact met twee andere stellen die ook net gearriveerd waren. Het appartement kwam overeen met de foto’s. Het was heerlijk luxe. De eigenaresse had wat basis boodschappen gedaan, zodat we vandaag niet meer op pad hoefden. Tijd om te gaan rusten voor mij, maar dat lukte slecht. Ik ruimde eerst mijn tas nog uit. Daarna lag ik een stuk lekkerder. We bestelden ons avondeten en genoten hiervan op ons terras. Op naar nog veel mooie dagen op Kreta.

Vakantie in zicht

De week waarin we op vakantie gaan, had ik niet veel gepland om zo fit mogelijk op vakantie te gaan. Deze lege agenda zorgde er wel voor dat ik steeds spullen voor de vakantie aan het klaarleggen was, terwijl dat allemaal ook in paar uurtjes gepakt is als ik zou willen.

Ik besloot op dinsdag het sporten deze week nog over te slaan, om mijn rugpijn die wat afgezwakt was, niet de kans te geven weer terug te komen. In plaats daarvan ging ik gezellig lunchen met mijn zus om ongestoord bij te kletsen zonder onze kids.

Op woensdag was ik het inpakken van de afgelopen twee dagen zat en zocht een nieuwe bezigheid. Ik startte eindelijk met het maken van het fotoboek van het eerste levensjaar van onze dochter. De software die ik jaren gebruikt had, was weer geüpdate en ik was niet tevreden over de sjablonen. Uiteindelijk kwam ik bij Albelli uit, waar ook veel anderen hun fotoboeken maken. Het lukte mij de eerste vijf bladzijden te maken uit een hele grote selectie uit de eerste week nadat ons dochtertje geboren was.

Op donderdag kwam mijn schoonmoeder oppassen, zodat mijn vriend en ik alles in konden pakken. Hier waren we snel mee klaar, zodat we ’s middags met zijn tweeën het onkruid van de oprit tussen de tegels vandaan haalden. Dit zorgde voor wat opmerkingen van de buren, maar na het invegen van nieuw zand, zag het er weer super uit. Dit was echt een typische actie voor ons, een dag voordat we op vakantie gingen.

Laatste sessie psycholoog

Op woensdag had ik mijn laatste gesprek bij de psycholoog uit een serie van totaal 4 gesprekken. Het was een rare afspraak, waarin de psycholoog zich vooral afvroeg of ik nu werkelijk zo sterk was of dat ik mij zo voordeed. Ik kon hierop alleen maar antwoorden dat deze kracht naar boven komt op de momenten dat ik het nodig heb. Ik noemde als voorbeeld dat ik bij een schub op handen en voeten de trap op moest klimmen. Dat deed ik gewoon, zonder verder bij na te denken. Natuurlijk heb ik momenten dat ik verdrietig ben om de dingen die ik mis en/of niet meer kan, maar daarna ga ik weer verder. Of als ik ’s avonds door de vermoeidheid emotioneel ben, ga ik na wat treuzelen slapen. De volgende dag begin ik weer aan een nieuwe dag.

Ik was wel blij dat ik vooraf al besloten had, dat dit mijn laatste sessie zou zijn. Zeker na bovenstaande vraag en de bewondering die ze uitsprak. Als ik in het vervolg weer hulp nodig heb, ga ik weer liever naar de praktijkondersteuner van de huisarts. Zij weet zelf hoe het is om met een beperking te leven en raakt mij met haar vragen op een manier die meer bij mij past.