Eindsprint voor vakantie

Vandaag was ons dochtertje overdag bij mijn schoonmoeder. Wij hadden nog een heel lijstje wat we af wilden werken, voordat we op vakantie gingen. We startten met het nieuwe rolgordijn ophangen bij mijn schoonmoeder. Dat was wel pittig voor mijn vriend met de hele erge warmte, ook omdat de zon op het raam stond. Hierna gingen we gordijnen kijken bij de Kwantum voor ons dochtertje. Ik had hele leuke op de website gezien, maar wilde ze in het echt zien. Op de terugweg kwamen we langs de Ikea en kochten nog wat voor mijn vriend zijn tante die dat gevraagd had. Even makkelijk lunchen bij de MC Donalds met een glutenvrije quarterpounder en wat frietjes.

Thuis ging ik gelijk mijn bed in, maar ik had geen rust in mijn hoofd. Ik vroeg mijn vriend of hij wilde helpen met de tas van ons dochtertje in te pakken. Hierna kroop ik weer in bed, totdat we weer naar mijn schoonmoeder gingen om hen op te halen om pizza te eten bij Woodstone in Zoetermeer. Zo hoefden we allemaal niet te koken met de warmte. Ik ging nog even snel naar binnen bij de Mediamarkt om wat te kopen voor mijn schoonmoeder. Nadat we mijn schoonmoeder thuis gebracht hadden, gingen wij ook naar huis. Wat een volle, nuttige en leuke dag

Bikini jacht

Vandaag had ik veel plannen. Eerst het rolgordijn nameten voor mijn schoonmoeder haar huis in Leidschendam en daarna op jacht naar een bikini in Zoetermeer. Ik had nog een oude bikini met een d-cup. Die paste ik in principe nog goed, maar ik was niet helemaal tevreden. Ik besloot naar de Livera te gaan. Meestal koop ik een bikini van Marlies Dekkers, maar dit jaar vond ik het geen leuke modellen. Ik paste veel verschillende. Eentje sloot heel mooi aan, maar was wel een halter-bikini. Ook was het bijpassende broekje er niet meer, maar een zwart broekjes stond er ook leuk bij en vanwege de uitverkoop had ik voor €23,- een bikini.

Nu nog naar de Prenatal voor een cadeautje voor de baby van mijn broertje en ik kocht ook nog een shirtje bij de Name It voor ons dochtertje. Toen nog verder om wat bij de Kruidvat te halen voor mijn moeder, maar ze hadden het niet. Nu was ik echt moe, dus tijd om even bij te komen op een terrasje. Hierna ging ik nog naar de Sting en kocht ik een shirtje en bij de Mediamarkt een Sd kaart voor in mijn telefoon. Wauw wat was ik geslaagd en had ik alles gelopen. Natuurlijk was het allemaal wat te veel, maar zeker de moeite waard.

Sauna Schiedam

Na mijn laatste bezoek, in mijn eentje, aan het Elysium, had ik eigenlijk besloten niet meer naar de sauna te gaan. Het is heerlijk ontspannend, maar het kost heel veel energie. Vooral het in en uit de zwembaden stappen gaat, naarmate de dag vordert, steeds slechter.

Toch leek het mij erg gezellig om weer eens met mijn vriendin naar de sauna te gaan, dus zei ik toch “ja” toen ze mij mee vroeg. We gingen gelijk om 10 uur naar binnen. We begonnen met een sauna. Natuurlijk geen stilte-sauna, want wij willen lekker kletsen. Lekker buiten afkoelen in een schommelstoel. Hier zaten we zo heerlijk dat we er een uur bleven zitten. Voor de rest lang gebubbeld en nog twee sauna’s gedaan. Om half twee werd ik moe en besloten we naar huis te gaan en een einde te maken aan de gezellige dag.

Vakantieplannen 2020

Misschien denken jullie, nu al? Ik was er al mee bezig toen we in mei in Griekenland waren. Daar bleek dat ik niet de enige was, want van twee stellen die ook op het complex zaten, waren de vrouwen ook al aan het rondkijken voor volgend jaar. Eindelijk zijn de plannen concreet geworden. Ik zoek alles uit, maar mijn vriend moet het er natuurlijk ook mee eens zijn. In de voorjaarsvakantie gaan we samen vijf dagen naar Zweeds Lapland. Ons dochtertje mag dan bij opa en oma logeren. Deze reis staat heel hoog op mijn wensenlijstje en met mijn gezondheid durf ik niet te wachten tot ons dochtertje een stuk ouder is.

De tweede reis gaat wederom naar Kreta in juni 2020. Dit keer niet in de buurt van Rethymnon, maar aan de kant van Chania. We konden de uitgezochte mooie villa nog niet boeken, maar hebben wel direct een voorboeking gemaakt. De prijzen worden in augustus bekend gemaakt en dan kan de voorboeking omgezet worden naar een boeking.

In de zomervakantie willen we ook nog wel weg, maar bekijken we eerst hoe Exloo dit jaar bevalt. Misschien gaan we daar volgend jaar weer heen.

Fietstochtje

Ons dochtertje vindt het heerlijk om voorop op de fiets te zitten. Ze kletst de hele tijd en wijst van alles aan. Ik vind het ook fijn om buiten te zijn en haar zo dicht bij mij te hebben. Vorige week waren we met mijn vader naar het Bergse bos gefietst, waar we leuk gespeeld hebben bij Lake House Rotterdam.

Nu had ik zin in taart. Het was een half uurtje fietsen. Voor het laatste stuk had ik Google Maps even nodig. Wat een goede keus bleek het te zijn. Ons dochtertje keek haar ogen uit naar de fontein en de tram die steeds langs reed en ik genoot van een lekker stuk sinaasappeltaart. Voor thuis nam ik nog een stuk quiche mee voor de lunch en twee stukken chocoladetaart voor mijn vriend en mij. Thuis even bijkomen, maar wat een leuk tochtje was het weer.

Bij Lof der Zoetheid in Rotterdam

Ziplinen

Anderhalf jaar geleden had ik ziplinen op de pier van Scheveningen cadeau gekregen. We zouden afgelopen september al gaan, maar die dag voelde ik me niet goed genoeg en besloten we een nieuwe dag in het voorjaar te prikken. Deze date werd alweer 2x verplaatst vanwege mijn trip naar Madrid en onze mannen die een weekend weg gingen. Nu was het eindelijk zover.

We hadden om 10 uur afgesproken. Dat was een mooie tijd qua parkeren, want het was ook strandweer. Ons dochtertje was bij mijn ouders, zodat we niet op de tijd hoefden te letten. Na een drankje was het tijd om naar het Zip-Holland te gaan. Onze mannen en hun kids gingen kijken. We kregen onze tuigjes aan en de uitleg volgde. Nu nog naar boven. Dat was een flinke klim naar 60 meter. We liepen op mijn tempo kletsend naar boven. Ik kwam daar hijgend aan en de instructeur benoemde dat ook nog :-(. Ik was juist trots dat ik het zonder pauze gehaald had.

Er gingen twee meiden voor ons en toen was ik aan de beurt. Het moment van loslaten was even spannend, maar daarna gleed ik snel naar beneden. Ik keek rustig van links naar rechts om alles goed te zien. Het aankomstplatform kwam snel dichterbij en daar stonden onze fans te kijken. Tijd om te zwaaien was er niet, want om de klap van het remmen op te vangen, moesten de armen gestrekt worden. Na even heen en weer gezwierd te hebben, werd er een trap bijgereden en werd ik afgekoppeld. Met benen als pudding, keek ik naar onze vriendin die ook naar beneden gleed. We vonden het allebei heel gaaf, jammer dat je in 30 seconden weer beneden bent.

We gingen nog gezellig lunchen, maar daarna was het om twee uur echt tijd om naar huis te gaan. Mijn benen waren weer aardig steady, want het was nog een stukje lopen naar de parkeergarage. Trots zat ik in de auto, omdat het allemaal mooi gelukt was.

Dierentuin Blijdorp

We hadden het al heel lang in ons hoofd om een keer op donderdag naar de dierentuin te gaan met ons dochtertje, maar door andere afspraken kwam het er steeds niet van. Nu hadden we een datum vastgelegd in de agenda en entreekaarten besteld. Mijn schoonmoeder ging ook mee en die haalden we op bij de randstadrailhalte. We waren er net na de openingstijd en gingen eerst kijken bij de Afrikaanse dieren. Het was overal lekker rustig en ons dochtertje liep lekker rond. Ze wilde haast niet in de buggy zitten. Ze kwam wel af en toe op schoot zitten bij mij in de rolstoel. Dat vind ik erg gezellig en intiem. Na drie uurtjes rondkijken was het weer tijd om naar huis te gaan. We hebben ons voorgenomen om vaker te gaan.

Afspraak halverwege

Mijn vriendin van de apothekersassistente-opleiding woont altijd al in Brabant. Nu ik het niet meer red om naar haar huis te rijden spreken we meestal halverwege af. Eerst ’s avonds bij een leuk Italiaans restaurant in het centrum van Dordrecht, maar dat wordt sinds de geboorte van ons dochtertje net te laat voor mij. Nu spreken we ’s morgens af, meestal bij Villa Augustus in Dordrecht. Daar hebben ze chocoladetaart en een ruime keuze uit glutenvrije lunchgerechten.

Het was mooi weer, dus we konden lekker in de tuin genieten van het mooie uitzicht in het zonnetje. Mijn vriendin eet al jaren aangepast, dus zo zijn we een mooi koppel met bestellen. Ook kon ik haar nog om adviezen vragen, bv over een aluminiumvrije deodorant. Van een theetje met taart, gingen we over naar een broodje met verse jus en kletsten we tot half twee. Zo was mijn vriendin ruim op tijd thuis om haar kinderen weer van school te halen en kon ik nog een middagdutje doen.

Lansingerland live festival

Ik was twee jaar geleden voor het laatst naar een festival geweest. Nu werd er een festival georganiseerd op loopafstand van ons huis. Daar wilde ik wel graag heen. Ik had contact gezocht met de organisatie of het mogelijk was het festivalterrein te verlaten en later weer terug te komen. Ze wilden voor ons wel een uitzondering maken.

De dag liep anders dan van tevoren gepland, want we hadden plotseling ’s morgens eerst een begrafenis. Na het condoleren gingen we op tijd naar huis, zodat ik weer naar bed kon om energie op te doen.

Rond vier uur gingen we naar het festivalterrein. Ik was erg nerveus om in mijn eigen woonplaats met mijn rolstoel op zo’n event te verschijnen. Zouden mensen raar opkijken of vragen stellen?

We stuitten gelijk op twee vrienden die ons vertelden waar de rest van de groep stond. Eerst traden The Dirty Daddies op gevolgd door Van Dik Hout. Van Dik Hout viel mij een beetje tegen. Om 20 uur startte Racoon en om 22 uur Di-rect. Ik probeerde zo lang mogelijk te blijven, maar van Di-rect hebben we alleen het eerste nummer gezien. Toen moest ik echt richting huis en met een traan reed ik samen met mijn vriend het festivalterrein af. Ik was heel erg blij dat het de hele dag zo goed gegaan was, maar toch jammer dat ik geen energie had om tot het einde te blijven.

Voldoening

Ik doe heel veel kleine regeldingen in huis zoals cadeaus voor verjaardagen, kleine boodschappen, kleding voor ons dochtertje kopen, administratieve belletjes, plantjes kopen enz. Soms doe ik daarvan teveel op een dag, terwijl dit allemaal niet precies op die dag hoeft. Ik probeerde aan mijn vriend uit te leggen, dat dit geregel voor mij een soort van werk is en ik daar mijn voldoening uithaal en het fijn vind om complimenten te krijgen. Hij krijgt op zijn werk complimenten van collega’s en studenten. Ik zit thuis en moet daar mijn voldoening scoren. Mijn uitleg maakte veel duidelijk voor mijn vriend en mezelf.