Stress vermijden

Hoe kun je nu het beste stress vermijden? Dat kan wat mij betreft op verschillende manieren. Manier 1 begon bij mij met het werken zonder deadlines, mede bepaald door de arbodienst. Dit werkt heel prettig en ik werk nu alleen de uren dat ik op het werk aanwezig ben. Thuis ben ik niet met het werk bezig.

Manier 2 was voor mij de belangrijkste. Mij alleen maar druk maken over dingen waar ik invloed op heb. Deze verloopt bij mij privé heel erg goed, doordat we een gedeelde agenda hebben en elkaar redelijk vrij laten in het maken van afspraken met vrienden enz. Ook hebben we een kluslijst gemaakt met daarop afspraken wanneer onderhoud aan het huis gedaan wordt en wanneer we grote uitgaven doen, zoals vernieuwingen en hierbij het onderscheid maken tussen noodzakelijk en alleen voor het mooie (het oude functioneert nog goed). Hierdoor kan ik leven volgens de agenda en de rest laten rusten. Op een dag mag ik van mezelf maximaal twee afspraken plannen. Deze twee zorgen ervoor dat ik voldoende kan blijven doen en mezelf niet te veel uitput.

Op het werk werkt dit nog wat minder goed, doordat ik altijd gewend was om zelf de lijnen uit te zetten. Nu moet ik de wegen van anderen volgen en die verlopen niet altijd naar wens/makkelijkste manier. Om dit goed te kunnen accepteren kan ik nog wel een cursus gebruiken. Hoogste tijd om weer wat te gaan doen met mijn mindfulness training die ik twee maanden geleden gevolgd heb. Het lukt me wel om dingen met meer aandacht te doen zoals autorijden, douchen en koken, maar mijn meditaties heb ik de afgelopen weken laten versloffen. Misschien brengen die weer wat meer rust in mijn koppie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *