Kerst

dav In eerste instantie had ik helemaal niet zoveel zin in alle drukte rondom Kerst. Zeker doordat we vorig jaar in Australië Kerst gevierd hadden tussen de kangaroes. Toen het echter eenmaal de dag voor Kerst was en we de tweekleurige paprikasoep voor Kerstavond en eerste Kerstdag gemaakt hadden, kreeg ik wat meer zin in alle gezelligheid. Het dilemma kleding had ik woensdag met de Kerstborrel van het werk al opgelost. Gewoon een leuk jurkje met ballerina’s eronder. 24 december is mijn oom jarig dus daar zijn we ’s middags op visite geweest. Toen snel even bijkomen op de bank, voordat we naar het diner gingen van vier goede vrienden met hun kids. Wat een super gezellige avond hebben we daar gehad. De tafel was prachtig gedekt en onze soep viel goed in de smaak. Ook van het hoofdgerecht en toetje hebben we gesmuld onder het genot van een wijntje. Rond half twaalf kon ik niet meer en zijn we naar huis gegaan.

 

Onze Kerstochtend begon met een uitgebreid ontbijt gevolgd door een spelletjes mini-marathon. We hebben ‘Wie is het’, ‘Mens–erger-je-niet’, ‘Yahtzee’, ‘Onderuit en ‘Het betoverde doolhof’ gespeeld. Daarna rustig aangedaan en mijn vriend begon wat symptomen van de griep te vertonen. We zijn wel naar mijn familie gegaan en daar ook ons voorgerecht gemaakt wat weer goedgekeurd werd. Normaal gesproken helpt mijn vriend altijd iedereen, maar doordat hij niet zo fit was bleef dit beperkt tot bij het voorgerecht. Voor de rest heb ik voor het eerst weer veel geholpen met het afruimen van de tafel en bijspringen bij het opmaken van het hoofdgerecht. Dit gaf mij een super goed gevoel. Na het eten en natafelen op tijd naar huis gegaan, want we waren allebei flink op.

Tweede kerstdag naar mijn oma gewandeld. Dit viel niet mee. Met erge tegenwind 2,1 km gewandeld en ook de brug over de HSL (tussen Bergschenhoek en Berkel) over geklauterd. Ik ben nog niet gewend aan het omhoog lopen en ook niet op een ongelijke ondergrond. Tegen het einde begon in weer te zwalken, maar een hand van mijn vriend verminderde dit een beetje. Bij mijn oma weer bijgekomen en lekker met de auto terug naar huis gegaan.
Aan het einde van de middag mochten we aanschuiven bij de gourmet bij mijn schoonfamilie. Gelijk gestart met een borrel met hapjes, gevolgd door een heerlijke gourmet met veel verschillende soorten vlees. We hadden zelf zoveel over dat we de volgende dag thuis nog een keer gegourmet hebben 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *