Ceremoniemeester

Voor de tweede keer in één jaar was ik gevraagd als ceremoniemeester. Vorig jaar juni trouwde mijn broertje en daar heb ik de taak alleen op mij genomen. Dit werkte erg makkelijk, al had het bruidspaar soms wat moeite met kiezen, waardoor ik ze af en toe een klein duwtje moest geven, om niet teveel achter te gaan lopen met de planning.

Nu was ik ceremoniemeester bij het huwelijk van mijn oom en had ik opeens te maken met een heel actief meedenkende schoonfamilie. Dit was wel erg wennen, vooral op het gebied van verrassingen voor het bruidspaar. Het idee was bedacht, maar er was wel input nodig over het leven van mijn oom en was het zoeken naar de manier, waarop deze verwacht werd.

Ik Google vrij makkelijk en ben goed in dingen regelen, dus het verbaasde mij niet, toen het bruidspaar 2,5 week voor het huwelijk mij vroeg de decoratie in samenspraak te verzorgen. Ze kwamen er zelf niet helemaal uit, maar met mijn hulp konden we het vrij vlot regelen. Ballonnen, tafellopers en slingers waren zo besteld en hierdoor verdween de stress bij het bruidspaar.

Gelukkig konden mijn vriend en ik de avond van tevoren de locatie al versieren en kwam het bruidspaar ook nog helpen en konden ze zelf de laatste keuzes maken. Ook hadden we mijn zonnebed enz alvast meegenomen, zodat ik tijdens de bruiloft ook nog een moment kon rusten.

Wat vliegt zo’n trouwdag voorbij. Om kwart voor tien gingen we de deur uit, om de heliumballonnen op te halen. Ik was de hele tijd nog kleine dingetjes aan het regelen, waardoor ik weinig aan zitten toekwam. Gelukkig was om 13 uur het burgerlijk huwelijk waar ik 45 minuten rustig kon zitten. Voor het diner heb ik ook een momentje gepakt. Wel lastig met mijn rol op deze dag, maar ik had de andere ceremoniemeester van tevoren al verteld dat dat mijn rustmoment zou zijn en dat ik aan het einde van het feest direct naar huis zou gaan en niet zou helpen met opruimen. Hij reageerde hier heel relaxed op en alles werd verder geregeld. De dag is heel goed verlopen en het bruidspaar heeft een topdag gehad en daar doe je het toch voor. Zelf was ik helemaal op, maar gelukkig twee dagen voor de boeg om bij te komen.

2 gedachten over “Ceremoniemeester”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *