Keuzes

Nu ik ruim een maand last heb van spasmen in mijn beide benen die voor veel rugpijn zorgen, ben ik het allemaal flink zat. Maar hoe nu verder… Ik besloot eerst een berichtje op de Facebook-pagina van het MS forum te plaatsen om te kijken wat anderen innamen. Wietolie, Baclofen, Sirdaluud, Kinine en botox-injecties werden genoemd. Ik had maandag de MS verpleegkundige al telefonisch gevraagd hoe mijn arts tegenover cbd of wietolie stond. Die staat hier niet achter, maar de verpleegkundige gaf aan dat een deel van haar patiënten hier veel baat bij hebben.

Kinine en botox-injecties vallen voor mij sowieso af. Ik heb besloten eerst de Baclofen te proberen en als dit niet werkt mij te verdiepen in de wereld van cbd en wietolie. Ik hoor er enorm veel positieve verhalen over, maar ben een beetje bang voor de verslavende werking. Wel slapen de meesten hier ook een stuk beter door en aangezien ik tegenwoordig een enorm lichte slaper ben, slaap ik weinig een hele nacht door. Dit zorgt ook weer voor extra vermoeidheid. Alles staat met elkaar in verbinding. Nu het recept nog afwachten. Ik heb een bericht achter gelaten bij de MS verpleegkundige, maar dat zal wel na de feestdagen worden. Tot die tijd neem ik maar af en toe diclofenac (spierverslapper) in, tegen de rugpijn.

3 gedachten over “Keuzes”

 1. Hoi Simone,
  CBD-olie Original 4% die sowieso bij de reformwinkel te koop, is een aanrader. Wietolie heb ik ook genomen maar niet te lang en teveel. Paracetamol neem ik van de Aldi merk Triangle zonder coffeïne. Hoge dosering vitmine D3 D-25 van Orthica. en vit B12 intrensike factor beide verkrijgbaar bij de reformwinkel en De Roode Roos via internet. Ik neem ook hoge dosering vit.C in GRAMMEN dus niet in milligrammen.
  Verder probeer ik zoveel mogelijk onbewerkt voedsel, dus zonder smaakversterkers, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Suiker, alle varianten, laten staan. Is wel eens moeilijk, vooral in deze tijd. Maar ook suikers in fruit. Heb gemerkt dat teveel koolhydraten me tegenwerkt met vermoeidheid en in het denken. Kijk uit met E-stoffen!
  Ik ben heel blij met mijn nieuwe neurologe in het Medisch Centrum Haaglanden en met de stichting MS-Anders. En ik ben ontzettend dankbaar dat ik mevrouw dokter Maas +, revalidatiearts en zelf ook MS, jaren geleden heb ontmoet en van wie ik adviezen heb gekregen. Mijn dankbaarheid gaat ook uit naar Pat van http://www.ziemszo.nl.

  Simone, ik wens jou een heel gelukkig en gezond 2019 toe, samen met je partner en jullie kindje.
  Hartelijke groet,
  Yvonne

  1. Hallo Yvonne,

   Dank je wel voor je bericht. Wat fijn dat de CBD-olie jou zo goed bevalt. Ik onthoud hem. Je hebt goede mensen om je heen verzameld in de strijd tegen MS. Fijn zoveel aanspreekpunten.

   Wat ben je al ver met de aanpassingen van je voeding. Ik eet gluten- en melkvrij, maar suikers laten staan vind ik erg moeilijk. Wel kookt mijn vriend voornamelijk met verse producten. Het begin is er dus, maar ik weet dat hier nog wat te winnen valt.

   Dat van de hoge dosering vitamine C heb ik nog niet eerder gehoord. Wie heeft jou dat aangeraden?

   Ik hoop dat je fijne feestdagen gehad hebt en de allerbeste wensen voor 2019.

   Groetjes Simone

   1. Hallo Simone,

    Excuses dat ik nu pas reageer, het is al 15 januari.

    Het belang van hoge dosering vit. C komt uit de orthomoleculaire hoek, ik heb hier vaker over gelezen.
    Ik zal je ook een stuk van Desirée Röver toesturen. Zij is onderzoeksjournaliste.

    Zonet zie ik bij toeval het programma Dokters van Morgen op NPO1 over als het immuunsysteem dat niet goed werkt. Daarin ook MS en voeding! Misschien heb je het gezien, de moeite waard om het alsnog te bekijken op uitzending gemist. MS-ers hebben baat bij voeding 🙂

    Hartelijke groet,

    Yvonne Modderman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *