Verdunnen van verdriet

Wat heb ik deze ochtend veel gehuild. Het lijkt wel of elke achteruitgang zorgt voor het opnieuw verwerken van mijn ziekte. Ik word dan ook bang voor de toekomst. Ik ben pas 33 en wil nog zoveel.

Vaak slik ik mijn tranen weg, maar mijn vriend zegt dan dat huilen goed is om je verdriet te verdunnen (uitspraak Harry Jekkers). Daar heeft hij ook wel gelijk in, want vaak voel ik me daarna weer een stukje beter.

Tegelijk wil ik ook verder. Ik had me eerder deze week aangemeld voor een nieuw traject bij een psycholoog/seksuoloog die je helpen op basis van therapie en coaching. Ik heb bewust voor deze combinatie gekozen, omdat mijn zelfbeeld de laatste jaren negatief veranderd is. Waar ik vroeger redelijk zelfverzekerd en een flirt was, ben ik veranderd in een onzekere vrouw met een gebrekkig lijf. Dit heeft ook invloed op de liefdesrelatie met mijn vriend. Hier spreek ik met hem goed over, maar wie weet kan een professional mij een stapje verder helpen.

Verder natuurlijk ook nog een deel verwerkingstherapie van mijn MS. Ik werd vandaag gebeld voor de intake afspraak op 23 januari. Ik verwacht dat het traject best lang kan zijn, dus ook gelijk mijn zorgverzekering opgehoogd voor de vergoeding.

2 gedachten over “Verdunnen van verdriet”

  1. Ik leef met je mee. Voorsl allinea 3 spreekt mij aan omdat ik een hoop niet meer kan maar wel zelfverzkerd ben. Mijn vrouw echter is zeer twijfekactig over zichzelf (ook sexueel). Jammer want verder is ze zeer liefdevol. Ik heb ook mijn achteruitgangen en zit daar mee. Ik ben net gestopt met FAMPYRA (niet vergoed midicijn) maar ik merk nu al de negatieve werking) Ik loop minder stabiel en mijn rechterhand wil ook een stuk slechter. Maar ik erg veel last van de bijwerkingen van FANPYRRA en dat is afwegen natuurlijk. Eerst maar een weekje zonder. Groet Ron
    PS ik kan deze tekst erg slecht lezen omdat hij zo flauwtjes is.

    1. Hi Ron,

      Wat fijn dat je ondanks je lichamelijke klachten toch zelfverzekerd blijft. Ik hoop dat therapie helpt om dat bij mij ook weer terug te laten komen.

      Altijd lastig die bijwerkingen van de medicijnen. Hoe is de week zonder Fampyra bevallen?

      Groetjes Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *