Ouders 40 jaar getrouwd

Het had best wat voorbereidingstijd gekost om wat leuks te maken voor het 40 jarig huwelijk van mijn ouders. We maakten met alle genodigden een vriendenboek. Ik nodigde de mensen na hun aanmelding voor de feestavond aan via de website. Veel mensen maakten hun pagina pas tegen of na de deadline. Gelukkig waren we op tijd begonnen,  waardoor we speling hadden. Mijn zus hielp met het redigeren van het boek. Ook maakten we een diavoorstelling van de afgelopen 40 jaar, waarvoor er 250 foto’s ingescand moesten worden. Dit was best een flinke klus, want na het scannen moesten de foto’s ook nog bijgesneden worden en van een jaartal voorzien, zodat ze in de juiste volgorde afgespeeld werden. Mijn vriend regelde een beamer op zijn werk.

Bij mijn vaders ouderlijk huis

Als laatste moest de trouwjurk van mijn moeder stiekem uit de kast behaald worden. Mijn zus regelde dit en ik paste hem maar net, doordat ik zoveel kilo’s afgevallen ben.

De avond ervoor werd ons dochtertje ziek en kwam mijn schoonmoeder bij ons oppassen ipv bij haar thuis. Mijn vriend opperde dat ik beter mijn rust kon nemen, dus bivakkeerde ik boven om aan de prikkels te ontkomen. Dit hielp wel. Om half acht waren we op het feest om met het gezin de laatste spullen klaar te zetten. Iedereen was mooi op tijd en het was snel gezellig. Het moment was aangebroken voor de verrassing. Mijn moeder wist niet wat ze zag, toen ik in haar trouwjurk aangelopen kwam met mijn broer er zus. Ook de presentatie werd enthousiast bekeken tussen het kletsen door. Om 22:45 uur ging mijn lampje uit, maar voordat we alles ingepakt hadden, was het 23.30 uur. Het was een geslaagd feest geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *