Zwarte toekomst

Op het moment dat ik niet lekker in mijn vel zit, kijk ik negatief tegen de toekomst aan. Niet qua schubs (aanvallen) en aftakeling, maar hoe gaan mijn dagen eruit zien als ik nog minder energie heb. Hoe behoud je dan kwaliteit van leven? Ik ben nu bijna 35, dus heb nog wel 30, 40 of 50 jaar te gaan.

Het duurt altijd wel een tijdje voordat ik zoiets bespreekbaar maak. Bijna altijd ben ik een open boek, maar als ik zo’n periode heb, duurt het een tijd voordat ik zelf doorheb wat mij nu zo dwars zit. Het moeilijkste vind ik dat het zo moeilijk op te lossen is. Acceptatie is niet mijn sterkste kant. Toch kom ik steeds een klein stapje in mijn verwerkingsproces.

2 gedachten over “Zwarte toekomst

 1. Ron schreef:

  Ik herken een heleboel hierin Simone. Ik ben welliswaar een stuk ouder maar ik wil toch niet (wat dan ook). Wat ik wil is gewoon genieten (zowel met mijn veel jongere vrouw als mijn twee kinderen). Ik kan echter niet meer dan nu en ik ga nog steeds achteruit. Lieve Simone, hou vol al is de toekomst niet het mooiste wat er voor te stellen is. Ook de achteruitgang in vermoeidheid is herkenbaar.
  mvgr
  Ron

  • Simone schreef:

   Hi Ron, dank je wel voor lieve woorden! Maakt niet uit dat je een stuk ouder bent, ook dan zijn de MS klachten onwijs vervelend en beperken ze je. Veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *