Yin Yoga

Al ruim een jaar geleden is er gestart met Yin Yoga bij Fysio Plus, waar ik ook wekelijks fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ik heb direct mijn interesse kenbaar gemaakt om deze vorm van yoga uit te proberen als de les ook overdag gegeven zou worden. Helaas wordt dit nog steeds niet gedaan, dus besloot ik een avondles te volgen op dinsdagavond van 19.30-20.30 uur.

Erg moe ging ik erheen, maar tijdens de yoga had ik er geen last van. We begonnen met een zittende ontspanningsoefening. Hierna begonnen de houdingen. Eerst eentje voor de rug en de trainster gaf gelijk tips hoe de oefening het makkelijkst uit te voeren was. De stretch-houdingen houd je een paar minuten vast, waarna je ontspannen gaat liggen om de houding nog na te voelen. Tijdens de houding houdt je de ogen gesloten en ontspan je. Dit lukte best goed, al stopte ik soms net iets voor de andere deelnemers. We deden op deze wijze 7 houdingen. Toen was het tijd voor de eindontspanning. Het was een heerlijke les, waarbij ik de focus meer vond liggen op het meditatieve aspect, dan de yoga-houdingen. Ik zou deze les wel wekelijks willen doen. Helaas is er geen plek op het tijdstip van 19.30-20.30 uur. Het uur hierna wel, maar om 21.30 uur lig ik vaak al op bed. Ik ga maar eens zoeken bij andere yoga-studio’s of daar deze lesvorm ook gegeven wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *