Sneeuwpret

Iedereen had het over de sneeuw die zondag verwacht werd. Op de lokale ruilsites waar ik actief ben, ontplofte de vraag naar snowboots, ski-kleding, sleeën enz. Ik had nog een skibroek maat 104 nodig voor ons dochtertje. Het lukte deze te bemachtigen en deze haalden we zaterdagochtend op samen met een fleecevest.

Het eerste wat ik deed toen ik wakker was om 4.00 uur, was kijken of er echt sneeuw lag. Hierna kwam ik niet meer in slaap, maar ik lag ontspannen. Toen ons dochtertje wakker werd, vroeg ze ook direct of er sneeuw lag. We gingen eerst bij haar raam in de slaapkamer kijken en daarna beneden. Heerlijk haar enthousiasme. Ze wilde zo snel mogelijk naar buiten, maar ik wilde eerst ontbijten. Om 9.00 uur liepen we in de sneeuw met de slee. Ze vond het geweldig. Bij het speeltuintje kwamen steeds meer kinderen en werd er een sneeuwpop gebouwd.

Mijn broertje woont vlakbij en we haalden hem op met twee van zijn kinderen. Ik had na deze wandeling erg vermoeide benen gekregen. Ik was al bijna anderhalf uur buiten, terwijl ik meestal max. 45 min loop. Ik ging naar binnen om bij te komen, zodat ik ’s middags ook nog mee naar buiten kon. Toen mijn vriend en dochtertje ook binnen waren, ging ik naar bed. Veel vroeger dan normaal, maar ik was vanaf 4.00 uur al wakker en het lopen in de sneeuw is een zware inspanning. Helaas werd ik wakker van de herrie van ons dochtertje. Ik kreeg mijn lunch op bed en natuurlijk wilde ons dochtertje dit ook. Ze kwam gezellig dicht tegen mij aan zitten. Hierna deed ik nog een poging om te slapen en dit lukte. Ik werd wakker van de wekker. Zo was ik weer aardig opgeladen voor de middag.

We haalden ons nichtje op en zij en ons dochtertje speelden heerlijk. Ik was op de slee gaan zitten en genoot van de kids en de poging van de mannen om een sneeuwpop te maken. Na een uur kreeg ik het koud en besloot ik weer naar binnen te gaan. De rest volgde niet veel later. Wat een heerlijke dag! Ik bedankte ook mijn vriend hiervoor. Door zijn inzet kon ik tussendoor veel rusten en het maximale uit de dag halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *