Stappenteller

Ik had al heel lang het doel om elke dag een klein wandelingetje te maken van een half uur. Dit komt er, op de dagen waarop ons dochtertje er niet is, zelden van. ’s Morgens ben ik vaak druk met andere dingen en na mijn middagslaapje heb ik er vaak de energie niet voor. Dit begon wat te frustreren, dus draaide ik hem om door te kijken hoeveel stappen ik per dag zette.

Ik overlegde met mijn fysiotherapeut wat ik aan zou kunnen houden als norm. Zij stelde voor tussen de 6000 en 7000 stappen per dag met 1 à 2 keer per week een uitschieter naar de 8000. Ik leende de Fitbit van mijn vriend. Tot mijn verbazing zette ik veel meer stappen per dag. Ik haalde de norm van de fysiotherapeut al zonder extra te wandelen, dus over te weinig beweging per dag, hoef ik mij niet meer druk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *