Kennismakingsgesprek Taalhuis

Op dinsdagochtend vinden de intakegesprekken van 10-12 uur plaats in de bibliotheek. Ik had vandaag mijn kennismakingsgesprek om mij wegwijs te maken in het inschrijfproces. Het zijn vier A4-tjes die ik met de aanvrager door moet nemen.

Ik had veel vragen, zoals welk taalniveau hebben ze als ik hen inschrijf, hoe ver zijn ze met hun asielaanvraag, welke taal spreken ze enz. Ik heb geen ervaring met het proces, dat allochtone mensen moeten doorlopen om zich in Nederland te vestigen, dus ik leerde veel van de antwoorden die ik kreeg. Mensen komen pas bij het Taalhuis in Berkel terecht als ze een verblijfsvergunning hebben, dus zijn dan al een aantal maanden in Nederland.

Ik kon zelf kiezen of ik de eerste keer samen met iemand het spreekuur draaide of dat ik het alleen zou doen. Ik koos voor alleen met een medewerker standby voor vragen. Doordat het een inloopspreekuur betreft, weet je nooit of er mensen komen. Om dan twee uur samen met iemand te moeten wachten, leek mij wat ongemakkelijk. Op dinsdag 31 augustus draai ik mijn eerste spreekuur, spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *