Bijwerking vitamine B3

Ik had al verschillende vormen van vitamine B3 geprobeerd, maar mijn waarden veranderden weinig. Daarom was ik gestopt met het innemen hiervan, maar bij mijn laatste controle bij de orthomoleculaire therapeut waren mijn waarden achteruit gegaan. Hij adviseerde een andere vorm te proberen, maar deze heeft als mogelijke bijwerking een flush (soort opvlieger). Ik ben wel wat gewend door de warnte-aanvallen van de MS die ik krijg als ik te ver ga, dacht ik. Tot ik op de terugrit van een restaurant mijn eerste flush kreeg. Ik dacht in eerste instantie dat ik een allergische reactie had. Ik voelde een hete drukke band om mijn hoofd en mijn armen en benen jeukten enorm door de vele kleine rode bultjes. Na ongeveer een half uur verdwenen de klachten. Ik appte met mijn orthomoleculaire therapeut en hij bevestigde dat dit de verschijnselen van een flush kunnen zijn.

Een maand later kreeg ik thuis weer zo’n flush. Nu herkende ik de symptomen, maar wat een verschrikkelijk gevoel is dit. Toch maar weer terug naar een andere vorm van vitamine B3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *