Smalle roeiboot

Ik heb na de corona-sluiting 12 roeilessen gehad bij de Roeivalidatie. Mijn vaste instructeur is erg tevreden en ik heb ook met twee andere stuurmannen geroeid. Vandaag werd ik verrast dat ik in een smalle C2 roeiboot mocht roeien. Ook had ik een mannelijke vrijwilliger om mee te roeien, dus dat was ook in mijn voordeel omdat mannen vaak sterker zijn.

Het instappen verliep extra wiebelig in deze boot, maar ik was snel gewend. Het roeit een stuk lichter dan de houten wherry’s waar ik tot nu toe in geroeid had. Het was ook goed voor mijn zelfvertrouwen, want twee weken geleden had ik na een klein stukje roeien al erge spierpijn, waardoor het vertrouwen in mijn lijf wat minder werd. We roeiden naar de Prinsenmolen op ruim 2 km afstand. Hier pauzeerden we kort, voordat we aan de terugweg begonnen. Deze was met tegenwind wat zwaarder en zorgde ervoor dat ik soms een misslag had. Even goed focussen en niet kletsen hielp mij om het juiste ritme weer te pakken te krijgen. Je merkt het bij mij nog goed als ik wat moeier wordt, ook qua tempo. Een extra pauze was even nodig, maar zo roeiden we weer terug naar de haven. De stuurvrouw maakte onderstaande leuke foto en ze was erg trots op mij. Heel fijn om te horen. Volgende week heb ik mijn evaluatiegesprek, maar doorgaan wil ik zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *