Voorjaarsvakantie Someren deel 1

Onze voorjaarsvakantie begon al vroeg op vrijdagochtend. Nadat de auto volgeladen was, reden we om 9.30 uur weg richting Boxtel. Hier wonen vakantievrienden die we in Mexico hadden leren kennen. Het was gelijk weer ouderwets gezellig en ook twee van de drie kinderen hadden tijd vrijgemaakt om erbij te zijn. We lunchten ook mee en de dame des huizes had een uitgebreide lunch gemaakt. Zo leuk en lekker! Na de lunch was het voor mij tijd om te rusten. Ik had dit al van tevoren aangegeven en het logeerbed was speciaal voor mij opgemaakt. Ik vond het erg moeilijk om bij een ander te rusten, maar ik viel toch in slaap. Een beetje ongemakkelijk ging ik weer naar beneden, maar dat bleek nergens voor nodig. Dit was een goede les voor mij: dat ik gewoon bij anderen kan rusten als het nodig is. Hopelijk word ik hier wat makkelijker in. Hierna reden we verder naar het vakantiehuis in Someren waar we snel settelden.

Zaterdagochtend verkenden we de directe omgeving en de speeltuin. We zaten op nog geen 5 minuten van het bos en het boscafe. We liepen door het bevroren gras en maakten de dunne laagjes ijs op de plassen kapot. Ik was op een bankje gaan zitten en keek genietend toe. Ik was wat koud geworden, dus gingen we opwarmen in het boscafe met een taartje. Ze hadden schuimgebak, dus zo kon ik ook wat eten.

Na mijn middagdutje gingen we carnavallen in Nuenen. Hier woont een vakantievriendin van ons, die ons uitgenodigd had om carnaval met hen mee te vieren. Ze zocht ons op en introduceerde ons bij haar vrienden. Heerlijk om weer zoveel mensen, gastvrijheid en gezelligheid om ons heen te hebben. Ons dochtertje keek haar ogen uit en vermaakte zich met het dochtertje van onze vriendin. We hadden een geweldige middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *