Ongestuurde twee boot

Vandaag was het tijd voor een nieuwe uitdaging met het roeien. Ik ging met Kees roeien in een ongestuurde twee. Ik ging op slag en Kees nam op boeg ook het stuurwerk voor zijn rekening. Het was heerlijk roeien, want een boot zonder extra persoon roeit toch lichter en Kees roeit met veel power. In een vlot tempo roeiden we naar roeiverening De Maas (3 km) waar we na een korte break weer terug gingen. Het laatste stuk was het roeien wat zwaar, maar ik blijf altijd mee-roeien. Ik kruip altijd uit de boot, omdat ik na zo’n tocht te weinig kracht in mijn benen heb om op één been omhoog te komen. Voor mij een prima oplossing, want zo kan ik het ook zelf. Helaas werd deze boot na mij niet meer gebruikt, dus deze moet dan uit het water, gewassen en afgedroogd worden. Ik neem alleen het afdrogen voor mijn rekening. Dat klinkt heel simpel, maar voor mij is het best pittig om op heel schuin terrein met zwabberbenen nog mijn evenwicht te bewaren en ondertussen nog de boot af te drogen. Moe en voldaan dronken we in de kantine thee met de andere roeiers en vrijwilligers. In deze boot/combinatie wil ik wel vaker roeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *