Zomervakantie geboekt

Ik was een maand geleden al begonnen met het kijken naar mogelijke bestemmingen voor de zomervakantie. Ik startte met Zuid-Engeland, maar daarvoor vond ik de reistijd te lang. Als tweede Schotland, maar daarvan werd mijn vriend niet enthousiast qua weer. Dan toch zuidelijker kijken, maar een groot deel van Zuid-Europa wordt in de zomer erg warm en daar kan ik niet zo goed tegen. Ik kwam uit bij de Azoren, wat al jaren op mijn wensenlijst staat. Mijn ouders wilden hier ook nog heen, dus ik vroeg heb of ze mee wilden. Dit wilden ze wel.

De Azoren heeft verschillende eilanden, dus zocht ik naar reizen om twee eilanden te bezoeken. Hiervan kreeg ik verschillende voorstellen, maar deze waren erg duur en met 3 verplaatsingen in twee weken. Dit vonden we teveel, dus uiteindelijk besloten we ons te focussen op het hoofdeiland Sao Miguel en daar twee locaties te zoeken. Eentje west en oost, zodat onze reistijden naar de bezienswaardigheden ook kort zijn. We gaan vaak op vakantie met Eliza was here en bij hen vonden we twee mooie accommodaties. Voor de eerste week boekte ik een groot huis met drie slaapkamers bij Quinta da Mo in Furnas (oostelijk) en voor de tweede week twee appartementen met een zwembad erbij bij Sao Vicente Atlantic Lodge Retreat (noordwestelijk). Ook boekte ik direct de parkeerplaats bij Schiphol, omdat we weer ’s morgens vroeg vliegen. Ik krijg al helemaal de kriebels, omdat het meer voelt als op reis gaan dan op vakantie. De Azoren staan bekend om zijn heetwaterbronnen, mooi kunnen snorkelen, varen met dolfijnen en misschien walvissen, wandelingen enz. Mijn lijstje met activiteiten die ik graag wil doen wordt steeds langer. Heerlijk die voorpret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *