Sporten dochtertje uitproberen

Onze dochtertje vertelde al een tijdje dat ze wil gaan paardrijden en turnen. Voor beide sporten staat een wachtlijst, dus ik besloot beide opties te gaan ontdekken. Een vriendin heeft een pony, dus ik vroeg haar of ons dochtertje eens bij haar mocht proberen om paard te rijden. Dit mocht en zo reden we op zondag naar Naaldwijk. Ik had geen verwachtingen, omdat ons dochtertje bang is voor dieren die achter haar aan lopen zoals honden en geiten. Na wat aansporing van mijn vriendin en de hulp van haar dochters, durfde ze toch het paard te borstelen. Eerst reden twee dochters van mijn vriendin op de pony om te laten zien hoe het hoort. Hiernaar was ons dochtertje aan de beurt. Ze vond het helemaal geweldig en zat trots te glunderen. Ik ook vanaf mijn stoeltje in de hoek van de bak in het zonnetje. Ons dochtertje wilde ook wel draven en ook dit lukte haar. Ze wisselden elkaar nog af en ons dochtertje wilde ook voor de tweede keer op de pony. Hierna was het tijd om de pony te laten uitstappen. Dit vond ons dochtertje weer heel spannend, maar samen met mij liep ze toch twee rondjes. Hierna nam de dochter van mijn vriendin het weer over. Ons dochtertje wil zeker vaker paardrijden en mijn vriendin bood aan dat dit bij haar kan. Super lief en zo zien we elkaar ook vaker.

Later in de week gingen we op woensdag bij turnen kijken. Het was een hele mooie gymzaal met veel meeverende vloeren. Ik heb tijdens mijn basisschool ook een aantal jaar geturnd, dus veel oefeningen herken ik nog steeds. Ons dochtertje deed ook goed mee en ik zat trots vanaf de tribune te kijken. Ze deden de balk, brug en een mat-parcour. Het was best een grote groep meiden, maar met vier begeleiders werden ze goed geholpen. ’s Avonds vroeg ik ons dochtertje of ze elke week wilde turnen. Dit wilde ze wel, maar ze gaf gelijk aan dat ze ook wilde paardrijden. We kwamen tot de oplossing om haar op te geven om elke week te gaan turnen en één keer per maand te gaan paardrijden.

De week na de inschrijving bij turnen, kreeg ik al de bevestiging dat ze kon starten. Zo snel hadden we niet verwacht, maar na overleg met mijn vriend, legden de de keuze bij ons dochtertje. Ze was erg blij dat er al plek was en ze wilde wel op dinsdag zwemmen en op woensdag turnen. Ik ga op dinsdag met haar naar zwemles en mijn vriend op woensdag naar turnen. Zo hebben we deze activiteiten mooi verdeeld, maar ik vind het wel jammer dat het turnen van 13 tot 14 uur is. Ik vond het erg leuk om te kijken, maar mijn middagdutje kan ik echt niet missen. Gelukkig maakt mijn vriend er graag foto’s en filmpjes van, zodat ik toch kan meegenieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *