rolstoel

Samen met de ergotherapeut heb ik gekeken welke rolstoel nu het meest aan mijn eisen voldeed. Ik wilde heel graag zelf kunnen rijden, omdat mijn vriend en ik   vaak lange wandelingen maken en ik graag zo zelfstandig mogelijk wilde zijn. Ook is het een stuk gezelliger als mijn vriend niet steeds achter me loopt. We kwamen uit op een quikie rolstoel met een e-fix hulpaandrijving.
Natuurlijk moest mijn aanvraag nog goedgekeurd worden door de gemeente. Dit startte met een gesprek met een consulent van de WMO bij ons thuis. Gelukkig gaf hij een positief advies en werd dit advies opgevolgd door de WMO-commisie. Een aantal weken later, 2 dagen voor wij op vakantie naar Australië gingen, werd de rolstoel geleverd. We hebben deze meteen de hele vakantie gebruikt.

Productomschrijvingrolstoel
Deze Alber e-fix hulpaandrijving maakt van je handbewogen rolstoel een elektrische door middel van een accu, joystickbediening en aandrijfwielen. Zo kun je gemakkelijk zelfstandig langere afstanden afleggen, zowel binnen als buitenshuis. Doordat de e-fix compact is, is deze gemakkelijk te besturen. Draaien is simpel, je draait als het ware om je eigen as. Soepele rijeigenschappen zorgen voor een gemakkelijke bediening. De accu weegt slechts 2 kg en is maar 8 cm breed. De accu is met 1 hand te plaatsen of uit te nemen. De meeste vouwbare rolstoelen zijn zelfs op te vouwen met de accu in de houder. Samen met de quick release wielen zorgt dit ervoor dat de e-fix eenvoudig meeneembaar is in de auto.