Blog

Lansingerland Live 2024

Mijn vriend en ik waren om 15 uur aanwezig voor het optreden van Nick Schilder. Die speelde zijn drie eigen nummers en hele mooie covers. Al snel kwamen vrienden bij ons staan. Hierna werd het al snel drukker, want om 16.45 uur traden The Dirty Daddies op. Twee vriendinnen wilden wat verder naar voren, dus ik besloot met hen mee te gaan. Hierdoor kwam ik wel volledig in de drukte te staan, maar de meeste mensen pasten gelukkig goed uit. Na het optreden kon ik in de stroom weer mee naar een rustiger plekje. Rond 18.30 uur zou het gaan regenen tijdens het optreden van Snelle, dus zochten we een plaatsje in de tent. Naarmate de bui dichterbij kwam, werd het steeds drukker in de tent. Wij stonden met ons eigen groepje en gezellige mensen naast ons waarmee ik weer een praatje mee had. Toen de bui voorbij was, gingen we weer uit de tent. Het optreden van Clouseau was erg mooi. Ik bleef nog even hangen, maar mijn energie was echt weer op voor vandaag. Voor het eerst ging ik na een festival alleen naar huis. Dit ging beter dan ik had verwacht. Thuis genoot ik nog na van het festival, voordat ik mijn bed opzocht. Ik had weer genoten. Op naar het volgende festival in september!

Collecteweek 2024

In 2020 ben ik mij voor het eerst in gaan zetten voor de MS-collecteweek met een digitale collectebus. Het jaar erna had ik mij aangemeld als coördinator voor de Collecteweek, maar Bergschenhoek had al en coördinator, dus werden wij collectant. We schokken dat er weinig collectanten in Bergschenhoek actief waren, dus besloten wij zoveel mogelijk avonden te collecteren en vroegen hierbij hulp van vrienden en familie. In 2022 heb ik de coördinator-functie alsnog op mij genomen.

De Collecteweek was dit jaar van 27 t/m 31 mei. Eind maart had ik al mensen gevraagd om te helpen met collecteren, zodat er elke avond iemand met ons mee kon lopen. Half mei had ik de collectebussen al bij de collectanten gebracht die zelf in Bergschenhoek wonen en de straten verdeeld.

Zo konden wij op 27 mei al direct beginnen. Ik had alleen een accu van de rolstoel bij mijn ouders op de camping laten liggen, dus ik had maar heel weinig batterij. Daarom besloten we dat ik lopend zou starten met onze dochter en dat mijn vriend haar 45 minuten later zou komen ophalen en dan de rolstoel voor mij meenemen. Het lopend collecteren ging best goed en onze dochter had er veel plezier in. Ondertussen waren ook mijn zus en neefje aangesloten, dus konden we flink wat straten lopen. Helaas had mijn neefje een lekke band toen het collecteren erop zat, dus legden we zijn fiets bovenop de rolstoel in de auto en bracht ik hem thuis.
De tweede avond zou mijn vriend lopen samen met Jim, maar er werd veel regen voorspeld. We overlegden met Jim en hij kon ook op vrijdag aansluiten. Collecteren met een paraplu is heel onhandig, omdat je dan een hand te kort komt om aan te bellen. Ik wilde nog wel samen met onze dochter collecteren met paraplu in onze straat. Samen ging dat heel goed. Onze dochter de collectebus en ik belde aan. Zo deden we toch nog 6 rijtjes. Thuis legden we samen onze dochter op bed en ging mijn vriend nog een uurtje collecteren toen de bui voorbij was.

Woensdag was alweer de derde collecte-avond. Na het vroege avondeten collecteerde ik nog 45 min met ons dochtertje in onze straat. Ze had er niet zoveel zin meer in, dus speelde ze ook lekker in de speeltuin. Ondertussen was mijn vriend ook op pad gegaan met een vriendin om ook te collecteren. Ik moest onze dochter dus ook op bed leggen, maar gelukkig hielp ze goed mee. Ik geef op zo’n moment ook wel bij haar aan dat ik erg moe ben en ook naar bed wil. Ik wachtte tot mijn vriend weer thuis was en even kon vertellen hoe het gegaan was.

Donderdagavond was mijn laatste collecte-avond. Ik ging deze avond met een vriendin. We begonnen om 18.15 uur en waren vlot de laatste straten in onze wijk door. We pakten nog even de auto om nog één extra straat in een andere wijk te collecteren. Deze is te lopen in een half uurtje en daar zitten vaak een paar gulle gevers tussen. Ik liep dit gedeelte, omdat ik geen zin had om de rolstoel in en uit de auto te halen. Bij ons thuis dronken we nog een theetje om op te warmen en na te kletsen. Het is altijd een hele inspannende week, maar ook erg gezellig.

Ook had ik vanaf maandag mijn digitale collectebus weer verspreid en ook hier stroomden de donaties weer binnen, echt heel mooi om te zien!

De laatste avond nam mijn vriend volledig voor zijn rekening. Ik had namelijk een Lustrumfeest van mijn roeien. Toen de mannen terug waren maakte ik nog koffie voor hen en werden de collectebussen geteld. In heel Bergschenhoek hadden we met z’n allen €2223,- opgehaald en met mijn digitale collectebus €1564,-. Wat een enorm bedrag weer! Iedereen ontzettend bedankt voor de hulp en bijdrage.

Lustrumfeest Roeivalidatie

Ik werd om 13 uur opgehaald door een  vriendin die vrijwilliger is geworden om samen met mij te kunnen roeien. We moesten nog even het gebak ophalen, want ik had geholpen met organiseren van het feest. Verder hoefde ik als medeorganisator alleen de winnaar van de quiz te vertellen. Dat was mijn voorwaarde, omdat ik wist dat ik in de Collecteweek al moe genoeg was, zonder extra inspanning. Na een theetje gingen we aan boord van een grote sloep en vaarden we richting Oud Verlaat. Op de terugweg maakten we nog een tussenstop om een ijsje te eten. Weer terug bij de Roeivalidatie werden we ontvangen met een glaasje prosecco en werden de eerste pizza’s uitgeserveerd. De Pizzabus had ook glutenvrije pizza’s bij zich, dus ik ging bij hen vragen of ze er eentje wilden maken. Ik kon zelf het beleg kiezen en hem 15 minuten later ophalen. Wat was dat smullen. Na de speeches om 18 uur gingen we richting huis.

Fiets zoeken

Ik ging vandaag weer terug naar de fietsenmaker in Bleiswijk waar mijn fiets nog stond. Ik was geïnteresseerd in een nieuwe fiets, dus legde ik uit dat ik graag een stevige bagagedrager wilde en een stuurslot. Met deze eisen en een voorwielmotor was de eerste optie een Giant fiets. Ik vond hem redelijk fietsen, maar hij had weinig power als ik omhoog moest fietsen. De tweede keuze van de fietsenmaker was een fiets met een middenmoter. Echter moet ik hierbij de ondersteuning op de maximale stand zetten en om dan comfortabel te fietsen moest ik in een zware versnelling fietsen wat niet fijn was. Als derde fietste ik op een Sparta F7. Deze is vergelijkbaar met mijn huidige fiets, maar heeft een vaste voorvork. Hierdoor vond ik de fiets erg stug geveerd. Tevreden was ik niet over de aangeboden opties. Hierdoor werd de optie om mijn huidige fiets te laten repareren steeds aantrekkelijker.

Hierna ging ik nog naar de fietsenmaker in Berkel waar ik mijn fiets gekocht had. Ook hij wilde dat ik eerst op een fiets met een middenmotor proef ging rijden. Nog steeds beviel dit mij niet. Vervolgens had hij nog een Batavus staan, maar die was vergelijkbaar met mijn huidige fiets, dus als ik perse een nieuwe fiets wilde adviseerde hij om mijn huidige fiets in het nieuwere model te kopen. Hij wilde ook nog kijken naar mijn huidige fiets en vertelde dat het repareren van mijn kabel €100,- zou kosten. Wat een verschil met de prijsopgave in Bleiswijk. Ik besloot om mijn fiets te laten maken.

Helaas bleek toen ik mijn fiets zaterdag ging ophalen dat alleen de kabel vervangen niet voldoende was. Er moest nog een onderdeel vervangen worden dat €50,- zou kosten. Ook hiervoor gaf ik akkoord. Toen mijn fiets woensdag klaar was en ik moest afrekenen werd ik positief verrast. Het nieuwe onderdeel was goedkoper uitgevallen, dus ik hoefde maar €109,- te betalen. Super blij met mijn fiets ging ik weer naar huis.

Garagesale

Een jaar geleden hadden we ook meegedaan met de garagesale. Het was toen een succes en we hadden veel kopers. We hadden onze spullen verzameld en mijn vriend had alles op donderdagochtend beneden uitgestald, zodat we ze konden indelen in categorie €0,20- 0,50- 1,- 2,- en overig. Het waren echt mega veel spullen.

De weersvoorspelling was de hele week niet goed en op zaterdagochtend besloten we om vanuit onze huiskamer te verkopen. De eerste kopers kwamen net na de aanvang om 10 uur en namen gelijk aardig wat spullen mee. Daarna kwamen gelijk de volgende. We vingen de kopers al op bij de oprit, want helemaal duidelijk dat wij binnen verkochten was het ondanks ons bord niet. Helaas bleef het aantal kopers onder de tien, maar gelukkig namen ze wel allemaal wat mee, waardoor we toch voor €46,- spullen verkochten. Alle praktische spullen pakten we direct in, zodat mijn vriend deze op dinsdag naar de kringloopwinkel kon brengen. Het speelgoed zou ik nog via de lokale ruilsite proberen te verkopen en anders kon dit nog naar de speelgoedbank in Zoetermeer gebracht worden. Volgend jaar wordt de garagesale niet meer gehouden en met Koningsdag vinden we het te leuk om zelf te kijken op de vrijmarkt, dus voorlopig geen grote verkoopdag meer voor ons.

Fiets kapot

Mijn vriend was met mijn e-bike onze dochter uit school gaan halen. Op de heenweg deed mijn ondersteuning van de fiets het nog, maar terug deed hij niets meer terwijl de accu en het display wel reageerden. Ik belde naar mijn fietsenmaker in Bergschenhoek, maar doordat mijn display geen foutmelding aangaf, adviseerde hij om naar Hans Janssen in Bleiswijk te gaan om daar mijn accu te laten uitlezen. Tijdens mijn middagdutje haalde mijn vriend de twinnyload bij mijn ouders op, zodat ik met mijn fiets naar Bleiswijk kon. Hier gaf het display nu wel een mototstoring aan en zij concludeerden dat ik een kabelbreuk had en dat er dan direct ook een ontvanger vervangen moest worden. Dit zou snel een paar honderd euro kosten dachten ze, maar een exacte prijsopgave zouden ze nog maken. Mijn fiets is inmiddels 8,5 jaar oud en ik heb nog steeds mijn eerste accu, dus deze zal de komende jaren ook vervangen moeten worden á €600,-. Dat werd een reparatie of het aanschaffen van een nieuwe overwegen. In de auto werd ik best emotioneel. Na mijn schub in 2015 moest ik opnieuw leren fietsen en mijn fiets had mij daarna zoveel vrijheid gegeven. Natuurlijk is een fiets te vervangen, maar emotioneel heeft deze fiets mij enorm geholpen om fietsen weer mogelijk te maken. Nu tijdelijk zonder fiets ben ik weer aangewezen op de auto en de rolstoel.

Vrijdag kreeg ik het belletje dat het repareren €300,- zou gaan kosten. We besloten dat ik volgende week zou gaan kijken voor een nieuwe fiets.

Naar de camping

Ik vind het altijd gezellig om een paar dagen naar mijn ouders op de camping te gaan. We hebben dan een vaste planning om op donderdag glutenvrije kibbeling te eten in Putten en op vrijdag te gaan shoppen in Bataviastad. Vorig jaar had ik in de caravan geslapen, maar dat is toch te onrustig voor mij. Nu had ik een via Airbnb een tinyhouse geboekt.

Ik had op de heenweg nog een staartje file, waardoor ik er bijna anderhalf uur over deed. Gelukkig kon ik even bijkomen met een theetje en gingen we om 12 uur richting de visboer. Na de visboer bezochten we een kringloopwinkel en daar kocht ik 3 vaasjes voor mijn stekjes. Ik deed mijn middagdutje in de caravan en bleef extra lang liggen. We konden lekker buiten in het zonnetje zitten, alleen toen de zon wegging werd het wel wat fris. Om 20 uur ging ik naar mijn tinyhouse in Voorthuizen op 10 minuten afstand. Het was een schattig huisje, alleen waren de eigenaren tot 22 uur met emmers water in de weer, terwijl ik al wilde slapen. Hierdoor was ik over mijn slaap heen en viel ik pas ver na middernacht in slaap. Ik had mijn wekker gezet, want we hadden om 9 uur op de camping afgesproken om naar Bataviastad te gaan. Mijn moeder reed erheen, dus kon ik nog wat bijkomen van mijn korte nacht. We slaagden allebei best goed. Ik kocht een mooie jurk van O’Neill, 3 shirtjes bij Tom Tailor, een sportshirt met lange mouwen bij Asics, top en korte broek bij Esprit, top bij Protest en ondergoed bij Triumph. We ontdekten ook het nieuwe eettentje Dutch Originals. Ze serveren glutenvrij brood, soep, frites en brownies. Ik koos voor een broodje met eiersalade. We konden zelfs in het zonnetje lunchen, terwijl er voor de hele dag regen voorspeld was. Wat was het fijn dat de weersvoorspelling ernaast zat. Om 15 uur reden we pas weer terug naar de camping. Daar kroop ik nog een uurtje in bed. Na het avondeten ging ik om 19 uur al richting mijn huisje. Ik was bekaf, dus keek op bed nog een film.

De laatste dag alweer. Ik moest om 10 uur uitchecken en mijn vriend en dochter kwamen om 10.30 uur aan met de trein in Nijkerk. Ik haalde ze op en met z’n allen genoten we van een dagje camping. We gingen om 17 uur als afsluiter nog eten bij de Huifkar in Putten. Hierna reden we naar huis. Het waren heerlijke dagen geweest op de camping.

Tijdelijk verhuisd

Mijn vriend startte woensdag met het in de olie zetten van onze houten vloer in de woonkamer. Terwijl hij hiermee startte verhuisden mijn dochter en ik onze spullen naar het huis van mijn ouders, die op vakantie gingen. Dit was ideaal, want zo kon de vloer goed uitharden. Na het installeren van onze spullen gingen we de cavia’s ophalen bij een vriendin in Zevenhuizen. Ze hadden daar tijdens onze vakantie gelogeerd en nu vonden we het leuk om ze weer zelf bij ons te hebben. Natuurlijk kletsten we even bij met een kopje thee. Op de terugweg bedachten we om bij de MC Donalds te lunchen. Mijn vriend wilde ook wel mee, dus die haalden we op en zo kon hij gelijk helpen om de cavia’s bij mijn ouders neer te zetten. Na de MC bracht hij onze dochter naar mijn zus toe, zodat ik rustig kon slapen. Dat was echt super fijn.

Donderdagochtend ging onze dochter bij mijn schoonmoeder logeren. Wij hadden voor het avondeten met vrienden afgesproken bij Maharadja in Delft. We bestelden verschillende gerechten die we konden delen. Voor een toetje liepen we naar de ijswinkel op de Markt. Hier kletsen we nog verder, tot het wat frisser werd. Het was heel erg gezellig geweest en zeker voor herhaling vatbaar. Een maand geleden hadden we ook met andere vrienden gegeten toen onze dochter aan het logeren was. Dat was ook al zo goed bevallen. Lekker eten en alle rust om ongestoord bij te kunnen kletsen.

Vrijdag gingen we aan het einde van de dag naar mijn schoonmoeder toe en gingen we voor moederdag bij Sparta in Leidschendam eten. Het Griekse eten was weer heerlijk.

Zondagochtend werd ik enorm verwend met cadeaus en gingen we na het ontbijt mijn schoonmoeder ophalen en richting Scheveningen. Het was nog rustig op het v strand om 10 uur en wat fris. Langzaam werd het steeds warmer en kon ik zonnen in mijn bikini. Mijn schoonmoeder en vriend vermaakten onze dochter, zodat ik echt tot rust kwam. We zochten Manta op om te lunchen. Hierna was het tijd om weer naar her huis van mijn ouders te gaan.

Maandagochtend nadat we onze dochter naar school gebracht hadden, verhuisden we weer terug naar ons eigen huis. De vloer was prachtig geworden en het was een ideale oplossing geweest om tijdelijk te verhuizen.

Shoppen met dochter

Onze dochter vond het erg jammer dat ze op vakantie geen slippers of sandalen had, dus ik had haar beloofd om als we thuis waren, samen te gaan shoppen. Mijn vriend moest deze week weer werken. De winkels openden pas om 9.30 uur, dus konden we eerst nog naar de bibliotheek om boeken terug te brengen en om 9 uur eerst nog even naar de fietsenmaker om een nieuwe standaard onder mijn fiets te laten zetten. Helaas kon ik er niet op wachten, dus liepen we terug naar huis. Dit is 900 meter lopen, maar met het shoppen in het vooruitzicht, hoopte ik maar dat het niet teveel was.

We gingen naar Zoetermeer, omdat ik het daar ook red om lopend te shoppen. We pasten slippers en bestelden ze online, want nét het paar met paarse glitters en madeliefjes die ze het mooiste vond, hadden ze niet in haar maat. Hierna gingen we thee drinken met gebak erbij. Het zonnetje scheen heerlijk, dus we konden op het terras zitten. Daarna vervolgden we onze zoektocht naar een badpak, maar hiervoor konden we niet slagen. Wel vonden we nog Kipling sandalen voor haar bij Ziengs. Zo waren we toch aardig geslaagd en onze dochter was er helemaal happy mee.

Tijdens mijn middagdutje wilde onze dochter buitenspelen, maar dit was geen succes. Ze kwam een aantal keer dingen aan mij vragen, waardoor ik niet tot rust kwam. De volgende keer als we samen zijn, blijft ze maar een filmpje kijken in mijn slaapkamer. Dan krijg ik wel echt rust. Toch ben ik op dit soort dagen mega trots dat het mij wel allemaal lukt.

Meivakantie Duitsland

Mijn vriend had gisteravond de auto al grotendeels ingepakt, waardoor we alles vlot ingepakt hadden vanmorgen. Om 9 uur reden we richting Landal Sonnenberg. Op dit park waren we vorig jaar ook geweest en dit was zo goed bevallen, dat we weer hetzelfde huisje geboekt hadden. Onderweg stopten we één keer en om 13 uur kwam we bij ons huisje aan. Helaas was het nog niet klaar, maar mijn vriend reed alvast naar het huisje en onze dochter en ik gingen naar de binnenspeeltuin. Al snel kreeg ik van mijn vriend een belletje dat het huis klaar was. We gingen erheen en ruimden alles in. Toen mijn bed opgemaakt was, kroop ik er lekker in, terwijl mijn vriend en dochter weer terug gingen naar de binnenspeeltuin. Later zocht ik ze ook op. Na het avondeten liepen we nog naar het uitzichtpunt aan het einde van het park en via Fijn om de eerste dag weer gesetteld te zijn.

Dinsdagochtend gingen we om 10 uur met de boswachter mee wandelen. Hij vertelde veel over zijn werk en de invloed van de klimaatverandering op de bomen. Het was erg interessant om te horen, al viel de wandelafstand tegen. ’s Middags reden we naar Bernkastel waar mijn dochter en ik een ijsje gingen eten, terwijl mijn vriend de boodschappen deed. Daarna gingen we bij een pizzeria eten. Deze zat buiten het centrum, maar was leuk gelegen. Vanuit het terras keek je het mooie bos in. De glutenvrije pizza was erg lekker. We gingen snel na het eten weg, want onze dochter voelde zich niet lekker. Ze bleek ook verhoging te hebben.

Woensdagochtend voelde onze dochter zich goed en gingen we naar het Klimbos op het park. Ik klom met haar mee, want ondanks dat ze vanaf zes jaar alleen mocht klimmen, wilde ik het haar goed leren. Ze vond het hartstikke gaaf en het lukte mij ook om een uur mee te klimmen zodat we alledrie de kinderparcours gedaan hadden. Hierna ging onze dochter alleen klimmen en kon ik bijkomen in de rolstoel. Ik was mega trots dat het klimmen gelukt was. ’s Middags deed onze dochter mee aan het bowlen met het recreatieteam. Zo leerde ze twee nieuwe dingen op één dag.

Donderdagochtend hadden we gepland om naar Eifelpark Gondorf te gaan. Onze dochter werd alleen wakker met 38,5 verhoging. Toch wilde ze wel graag, dus na een paracetamol gegeven te hebben, gingen we toch op weg. Het was heel rustig in het park. Veel attracties werden speciaal voor ons aangezet. We gingen rodelen, achtbanen, bootjes, wildwaterbaan, bungeetrampoline en een rondje met de Eifel-Express om de dieren te bekijken. Onze dochter ging zelf in alle ronddraaiende attracties en haar favoriet blijft de zweefmolen. Rond half drie gingen we weer terug naar ons vakantiehuisje.

Vrijdagochtend gingen mijn dochter en ik zwemmen. Het was pas de eerste keer deze vakantie, maar onze dochter koos steeds voor de binnenspeeltuin. Ze vond al snel een vriendin om met haar duikringen mee te spelen. Na anderhalf uur vond ik het wel mooi geweest. Ik was nog een beetje moe van de vorige dag en ’s middags gingen we nog met alpaca’s wandelen in Riol. Dit stond eigenlijk voor de ochtend op het programma, maar de eigenaresse had vanwege mijn rolstoel aangeboden dat het vanwege de regen ’s morgens naar de middag verzet kon worden. Dankbaar maakten we van het aanbod gebruik. Net voor aankomst spuugde onze dochter in de auto. Gelukkig vonden we snel een parkeerplaats om de auto redelijk schoon te maken. Gelukkig bleef onze dochter vrolijk en had ze nog steeds zin in de wandeling. Alpakas am Auenwald had naast een groep alpaca’s ook twee lama’s. Één daarvan hield enorm van knuffelen en aandacht. Voor de wandeling kregen we allemaal een eigen alpaca en we liepen een mooi rondje langs het watersportmeer. Het was een lieve eigenaresse die veel vertelde over de dieren en de omgeving. We wandelden anderhalf uur en veel mensen vonden ons een leuke bezienswaardigheid. Aan het einde werd onze dochter moe en klom ze bij mij op schoot. Altijd makkelijk met de rolstoel erbij.

De laatste twee dagen bleven we overdag op het park. Mijn lijf was erg moe en onze dochter vermaakte zich nog steeds heerlijk in de binnenspeeltuin. Wij zochten dan een plaatsje op het terras waar we potjes Yahtzee speelden. We gingen ook nog minigolfen en wandelen in het bos. Zaterdagavond gingen we uit eten bij een typisch Duits restaurant in Bernkastel en als toetje haalden we een ijsje.

Zondagavond hadden we de auto al grotendeels ingepakt, zodat we maandagochtend na het ontbijt weer richting Nederland reden. We hadden weer een heerlijke vakantieweek gehad.