Blog

Avondvierdaagse

Vorig jaar had onze dochter voor het eerst meegedaan met de avondvierdaagse. Ook dit jaar wilde ze weer meedoen, al waren we de laatste avond een weekend weg. Dit losten we op door op maandagavond al de 3km met haar te lopen. Mijn vriend had een leuke route gevonden en enthousiast kwam onze dochter terug. De andere drie dagen ging ik met haar mee. Om 18 uur gingen we richting het startveld, waar om 18.30 uur het startsein gegeven werd. Onderweg kwamen we de moeder en vriendin van Sanne tegen die ook met de rolstoel mee ging, dus hier liepen we gezellig mee. Erg makkelijk om op rolstoelhoogte met iemand te kunnen praten tijdens het wandelen. We zaten met onze school op dinsdagavond aan de handige kant van het startveld, dus 45 minuten later waren we alweer terug. De kinderen speelden nog een tijdje voor we weer terug naar huis gingen.

Woensdagavond werd de andere kant op gestart, maar hier lukte het om net voor de start al een groot deel van het veld over te steken. Deze tip hadden we vorig jaar van anderen gekregen om toch op tijd klaar te zijn. Na het thuiskomen uit alle drukte legde mijn vriend onze dochter steeds op bed. Echt teamwork om zo alles toch te regelen in deze drukke week.

Donderdagavond was voor ons alweer de laatste avond. Onze dochter was vandaag ook op schoolreis geweest naar Avifauna, maar wilde toch gewoon de avondvierdaagse lopen. Vandaag lukte het ons zelfs om in 37 minuten weer terug te zijn. Door onze school werden pizzapunten uitgedeeld. Heerlijk om alle kinderen zo te zien smikkelen. Nadat onze dochter nog eventjes gespeeld had, gingen we mooi op tijd naar huis. Het was weer een gezellige drukke editie geweest.

Start EK

Tot mijn dertigste heb ik gevoetbald, maar van voetbal op tv kijken houd ik niet. Er kwamen vrienden bij ons voetbal kijken, maar al snel raakte ik afgeleid. We hadden een puzzel van 1000 stukjes liggen op de eettafel, dus ging ik daarmee verder. Mijn zus kwam helpen, ondanks dat zij wel altijd voetbal kijkt. Na een half uurtje zei ik dat ik eigenlijk moest stoppen, omdat ik anders vaak last van mijn rug of nek krijg. Toch bleven we zitten en legden we er weer stukjes bij. ’s Avonds met het naar bed gaan had ik al veel pijn in mijn rug en hier bleef ik zelfs een maand last van houden 🙁

Uit eten met zus

Gisteravond was ik al met een vriendin uit eten geweest bij de Mexicaan in Rotterdam. Als toetje had ik daar een glutenvrije brownie met mango-ijs gegeten. Direct na het eten voelde mijn maag niet goed. Net alsof ik een baksteen gegeten had. Dit gevoel bleef de hele dag hangen en zelfs de dag erna had ik nog last. Ik vrees dat de brownie die van haver gemaakt was, van gewone haver gemaakt was. Haver is van nature glutenvrij, maar wordt vaak in het verwerkingsproces besmet met resten van granen. Daarom is er speciale haver met een glutenvrij keurmerk die volledig apart verwerkt wordt.

Gelukkig was de pijn in mijn maag na mijn middagdutje verdwenen, zodat ik gewoon met mijn zus uit eten kon. We hadden gereserveerd bij de nieuwe vestiging van O Pazzo aan het Schouwburgplein. Bij het reserveren had ik aan moeten geven dat ik graag aan een lage tafel wilde zitten. Van een hoge kruk krijg ik last van mijn benen. We kregen een tafeltje beneden. Onze pizza’s kwamen al vrij vlot en om 18.30 hadden we ze al op. Ik kreeg het idee om spontaan nog naar de film te gaan. We keken het programma van Pathe en Cinerama en kozen voor De Mooiste Dag bij Pathe. Deze draaide om 19.10 uur, dus hadden we mooi nog tijd voor een theetje met chocoladetaartje met passievruchten-banaanijs. Dit was een nieuw toetje op de menukaart en het was heerlijk. De film verraste ons positief met het mooie aangrijpende verhaal. Wat een heerlijke avond hadden we zo.

Lansingerland Live 2024

Mijn vriend en ik waren om 15 uur aanwezig voor het optreden van Nick Schilder. Die speelde zijn drie eigen nummers en hele mooie covers. Al snel kwamen vrienden bij ons staan. Hierna werd het al snel drukker, want om 16.45 uur traden The Dirty Daddies op. Twee vriendinnen wilden wat verder naar voren, dus ik besloot met hen mee te gaan. Hierdoor kwam ik wel volledig in de drukte te staan, maar de meeste mensen pasten gelukkig goed uit. Na het optreden kon ik in de stroom weer mee naar een rustiger plekje. Rond 18.30 uur zou het gaan regenen tijdens het optreden van Snelle, dus zochten we een plaatsje in de tent. Naarmate de bui dichterbij kwam, werd het steeds drukker in de tent. Wij stonden met ons eigen groepje en gezellige mensen naast ons waarmee ik weer een praatje mee had. Toen de bui voorbij was, gingen we weer uit de tent. Het optreden van Clouseau was erg mooi. Ik bleef nog even hangen, maar mijn energie was echt weer op voor vandaag. Voor het eerst ging ik na een festival alleen naar huis. Dit ging beter dan ik had verwacht. Thuis genoot ik nog na van het festival, voordat ik mijn bed opzocht. Ik had weer genoten. Op naar het volgende festival in september!

Collecteweek 2024

In 2020 ben ik mij voor het eerst in gaan zetten voor de MS-collecteweek met een digitale collectebus. Het jaar erna had ik mij aangemeld als coördinator voor de Collecteweek, maar Bergschenhoek had al en coördinator, dus werden wij collectant. We schokken dat er weinig collectanten in Bergschenhoek actief waren, dus besloten wij zoveel mogelijk avonden te collecteren en vroegen hierbij hulp van vrienden en familie. In 2022 heb ik de coördinator-functie alsnog op mij genomen.

De Collecteweek was dit jaar van 27 t/m 31 mei. Eind maart had ik al mensen gevraagd om te helpen met collecteren, zodat er elke avond iemand met ons mee kon lopen. Half mei had ik de collectebussen al bij de collectanten gebracht die zelf in Bergschenhoek wonen en de straten verdeeld.

Zo konden wij op 27 mei al direct beginnen. Ik had alleen een accu van de rolstoel bij mijn ouders op de camping laten liggen, dus ik had maar heel weinig batterij. Daarom besloten we dat ik lopend zou starten met onze dochter en dat mijn vriend haar 45 minuten later zou komen ophalen en dan de rolstoel voor mij meenemen. Het lopend collecteren ging best goed en onze dochter had er veel plezier in. Ondertussen waren ook mijn zus en neefje aangesloten, dus konden we flink wat straten lopen. Helaas had mijn neefje een lekke band toen het collecteren erop zat, dus legden we zijn fiets bovenop de rolstoel in de auto en bracht ik hem thuis.
De tweede avond zou mijn vriend lopen samen met Jim, maar er werd veel regen voorspeld. We overlegden met Jim en hij kon ook op vrijdag aansluiten. Collecteren met een paraplu is heel onhandig, omdat je dan een hand te kort komt om aan te bellen. Ik wilde nog wel samen met onze dochter collecteren met paraplu in onze straat. Samen ging dat heel goed. Onze dochter de collectebus en ik belde aan. Zo deden we toch nog 6 rijtjes. Thuis legden we samen onze dochter op bed en ging mijn vriend nog een uurtje collecteren toen de bui voorbij was.

Woensdag was alweer de derde collecte-avond. Na het vroege avondeten collecteerde ik nog 45 min met ons dochtertje in onze straat. Ze had er niet zoveel zin meer in, dus speelde ze ook lekker in de speeltuin. Ondertussen was mijn vriend ook op pad gegaan met een vriendin om ook te collecteren. Ik moest onze dochter dus ook op bed leggen, maar gelukkig hielp ze goed mee. Ik geef op zo’n moment ook wel bij haar aan dat ik erg moe ben en ook naar bed wil. Ik wachtte tot mijn vriend weer thuis was en even kon vertellen hoe het gegaan was.

Donderdagavond was mijn laatste collecte-avond. Ik ging deze avond met een vriendin. We begonnen om 18.15 uur en waren vlot de laatste straten in onze wijk door. We pakten nog even de auto om nog één extra straat in een andere wijk te collecteren. Deze is te lopen in een half uurtje en daar zitten vaak een paar gulle gevers tussen. Ik liep dit gedeelte, omdat ik geen zin had om de rolstoel in en uit de auto te halen. Bij ons thuis dronken we nog een theetje om op te warmen en na te kletsen. Het is altijd een hele inspannende week, maar ook erg gezellig.

Ook had ik vanaf maandag mijn digitale collectebus weer verspreid en ook hier stroomden de donaties weer binnen, echt heel mooi om te zien!

De laatste avond nam mijn vriend volledig voor zijn rekening. Ik had namelijk een Lustrumfeest van mijn roeien. Toen de mannen terug waren maakte ik nog koffie voor hen en werden de collectebussen geteld. In heel Bergschenhoek hadden we met z’n allen €2223,- opgehaald en met mijn digitale collectebus €1564,-. Wat een enorm bedrag weer! Iedereen ontzettend bedankt voor de hulp en bijdrage.

Lustrumfeest Roeivalidatie

Ik werd om 13 uur opgehaald door een  vriendin die vrijwilliger is geworden om samen met mij te kunnen roeien. We moesten nog even het gebak ophalen, want ik had geholpen met organiseren van het feest. Verder hoefde ik als medeorganisator alleen de winnaar van de quiz te vertellen. Dat was mijn voorwaarde, omdat ik wist dat ik in de Collecteweek al moe genoeg was, zonder extra inspanning. Na een theetje gingen we aan boord van een grote sloep en vaarden we richting Oud Verlaat. Op de terugweg maakten we nog een tussenstop om een ijsje te eten. Weer terug bij de Roeivalidatie werden we ontvangen met een glaasje prosecco en werden de eerste pizza’s uitgeserveerd. De Pizzabus had ook glutenvrije pizza’s bij zich, dus ik ging bij hen vragen of ze er eentje wilden maken. Ik kon zelf het beleg kiezen en hem 15 minuten later ophalen. Wat was dat smullen. Na de speeches om 18 uur gingen we richting huis.

Fiets zoeken

Ik ging vandaag weer terug naar de fietsenmaker in Bleiswijk waar mijn fiets nog stond. Ik was geïnteresseerd in een nieuwe fiets, dus legde ik uit dat ik graag een stevige bagagedrager wilde en een stuurslot. Met deze eisen en een voorwielmotor was de eerste optie een Giant fiets. Ik vond hem redelijk fietsen, maar hij had weinig power als ik omhoog moest fietsen. De tweede keuze van de fietsenmaker was een fiets met een middenmoter. Echter moet ik hierbij de ondersteuning op de maximale stand zetten en om dan comfortabel te fietsen moest ik in een zware versnelling fietsen wat niet fijn was. Als derde fietste ik op een Sparta F7. Deze is vergelijkbaar met mijn huidige fiets, maar heeft een vaste voorvork. Hierdoor vond ik de fiets erg stug geveerd. Tevreden was ik niet over de aangeboden opties. Hierdoor werd de optie om mijn huidige fiets te laten repareren steeds aantrekkelijker.

Hierna ging ik nog naar de fietsenmaker in Berkel waar ik mijn fiets gekocht had. Ook hij wilde dat ik eerst op een fiets met een middenmotor proef ging rijden. Nog steeds beviel dit mij niet. Vervolgens had hij nog een Batavus staan, maar die was vergelijkbaar met mijn huidige fiets, dus als ik perse een nieuwe fiets wilde adviseerde hij om mijn huidige fiets in het nieuwere model te kopen. Hij wilde ook nog kijken naar mijn huidige fiets en vertelde dat het repareren van mijn kabel €100,- zou kosten. Wat een verschil met de prijsopgave in Bleiswijk. Ik besloot om mijn fiets te laten maken.

Helaas bleek toen ik mijn fiets zaterdag ging ophalen dat alleen de kabel vervangen niet voldoende was. Er moest nog een onderdeel vervangen worden dat €50,- zou kosten. Ook hiervoor gaf ik akkoord. Toen mijn fiets woensdag klaar was en ik moest afrekenen werd ik positief verrast. Het nieuwe onderdeel was goedkoper uitgevallen, dus ik hoefde maar €109,- te betalen. Super blij met mijn fiets ging ik weer naar huis.

Garagesale

Een jaar geleden hadden we ook meegedaan met de garagesale. Het was toen een succes en we hadden veel kopers. We hadden onze spullen verzameld en mijn vriend had alles op donderdagochtend beneden uitgestald, zodat we ze konden indelen in categorie €0,20- 0,50- 1,- 2,- en overig. Het waren echt mega veel spullen.

De weersvoorspelling was de hele week niet goed en op zaterdagochtend besloten we om vanuit onze huiskamer te verkopen. De eerste kopers kwamen net na de aanvang om 10 uur en namen gelijk aardig wat spullen mee. Daarna kwamen gelijk de volgende. We vingen de kopers al op bij de oprit, want helemaal duidelijk dat wij binnen verkochten was het ondanks ons bord niet. Helaas bleef het aantal kopers onder de tien, maar gelukkig namen ze wel allemaal wat mee, waardoor we toch voor €46,- spullen verkochten. Alle praktische spullen pakten we direct in, zodat mijn vriend deze op dinsdag naar de kringloopwinkel kon brengen. Het speelgoed zou ik nog via de lokale ruilsite proberen te verkopen en anders kon dit nog naar de speelgoedbank in Zoetermeer gebracht worden. Volgend jaar wordt de garagesale niet meer gehouden en met Koningsdag vinden we het te leuk om zelf te kijken op de vrijmarkt, dus voorlopig geen grote verkoopdag meer voor ons.

Fiets kapot

Mijn vriend was met mijn e-bike onze dochter uit school gaan halen. Op de heenweg deed mijn ondersteuning van de fiets het nog, maar terug deed hij niets meer terwijl de accu en het display wel reageerden. Ik belde naar mijn fietsenmaker in Bergschenhoek, maar doordat mijn display geen foutmelding aangaf, adviseerde hij om naar Hans Janssen in Bleiswijk te gaan om daar mijn accu te laten uitlezen. Tijdens mijn middagdutje haalde mijn vriend de twinnyload bij mijn ouders op, zodat ik met mijn fiets naar Bleiswijk kon. Hier gaf het display nu wel een mototstoring aan en zij concludeerden dat ik een kabelbreuk had en dat er dan direct ook een ontvanger vervangen moest worden. Dit zou snel een paar honderd euro kosten dachten ze, maar een exacte prijsopgave zouden ze nog maken. Mijn fiets is inmiddels 8,5 jaar oud en ik heb nog steeds mijn eerste accu, dus deze zal de komende jaren ook vervangen moeten worden á €600,-. Dat werd een reparatie of het aanschaffen van een nieuwe overwegen. In de auto werd ik best emotioneel. Na mijn schub in 2015 moest ik opnieuw leren fietsen en mijn fiets had mij daarna zoveel vrijheid gegeven. Natuurlijk is een fiets te vervangen, maar emotioneel heeft deze fiets mij enorm geholpen om fietsen weer mogelijk te maken. Nu tijdelijk zonder fiets ben ik weer aangewezen op de auto en de rolstoel.

Vrijdag kreeg ik het belletje dat het repareren €300,- zou gaan kosten. We besloten dat ik volgende week zou gaan kijken voor een nieuwe fiets.

Naar de camping

Ik vind het altijd gezellig om een paar dagen naar mijn ouders op de camping te gaan. We hebben dan een vaste planning om op donderdag glutenvrije kibbeling te eten in Putten en op vrijdag te gaan shoppen in Bataviastad. Vorig jaar had ik in de caravan geslapen, maar dat is toch te onrustig voor mij. Nu had ik een via Airbnb een tinyhouse geboekt.

Ik had op de heenweg nog een staartje file, waardoor ik er bijna anderhalf uur over deed. Gelukkig kon ik even bijkomen met een theetje en gingen we om 12 uur richting de visboer. Na de visboer bezochten we een kringloopwinkel en daar kocht ik 3 vaasjes voor mijn stekjes. Ik deed mijn middagdutje in de caravan en bleef extra lang liggen. We konden lekker buiten in het zonnetje zitten, alleen toen de zon wegging werd het wel wat fris. Om 20 uur ging ik naar mijn tinyhouse in Voorthuizen op 10 minuten afstand. Het was een schattig huisje, alleen waren de eigenaren tot 22 uur met emmers water in de weer, terwijl ik al wilde slapen. Hierdoor was ik over mijn slaap heen en viel ik pas ver na middernacht in slaap. Ik had mijn wekker gezet, want we hadden om 9 uur op de camping afgesproken om naar Bataviastad te gaan. Mijn moeder reed erheen, dus kon ik nog wat bijkomen van mijn korte nacht. We slaagden allebei best goed. Ik kocht een mooie jurk van O’Neill, 3 shirtjes bij Tom Tailor, een sportshirt met lange mouwen bij Asics, top en korte broek bij Esprit, top bij Protest en ondergoed bij Triumph. We ontdekten ook het nieuwe eettentje Dutch Originals. Ze serveren glutenvrij brood, soep, frites en brownies. Ik koos voor een broodje met eiersalade. We konden zelfs in het zonnetje lunchen, terwijl er voor de hele dag regen voorspeld was. Wat was het fijn dat de weersvoorspelling ernaast zat. Om 15 uur reden we pas weer terug naar de camping. Daar kroop ik nog een uurtje in bed. Na het avondeten ging ik om 19 uur al richting mijn huisje. Ik was bekaf, dus keek op bed nog een film.

De laatste dag alweer. Ik moest om 10 uur uitchecken en mijn vriend en dochter kwamen om 10.30 uur aan met de trein in Nijkerk. Ik haalde ze op en met z’n allen genoten we van een dagje camping. We gingen om 17 uur als afsluiter nog eten bij de Huifkar in Putten. Hierna reden we naar huis. Het waren heerlijke dagen geweest op de camping.