Weekend borrel

De afgelopen weekenden planden we steeds een borrel met (steeds dezelfde) vrienden. Heerlijk kletsen met een wijntje en lekkere hapjes erbij. De eerste keer deden we zonder eten, maar daarna met eten. Als je om 18 uur pas weggaat, wordt er door ons niet meer gekookt. We genoten enorm van het gezelschap in de weekenden, want (net als iedereen) zijn we de corona beperkingen flink zat. Ook zijn er zoveel vrienden die we een jaar niet gezien hebben, omdat we toch ons kringetje beperkt willen houden. Ik merk wel dat langzaam ons kringetje toch wat groter wordt. Vooral ik spreek toch af met mensen die ik lang niet gezien heb en waarmee ik graag wil bijkletsen.

Eindelijk weer erop uit

Nu het april is, gaan er langzaam weer activiteiten open. Ik las op Facebook dat de Belevenisboerderij weer open ging. Wij gingen gelijk op donderdagmiddag. Ik was vroeg gaan slapen, zodat we er al waren voor de scholen uit gingen. Ons dochtertje moet even wennen, voordat ze lekker gaat spelen en dit gaat het snelst als het niet zo druk is. Echt heel leuk om erop uit te gaan. We voerden de kippen, speelden met de tractor en in de natuurspeeltuin. Ook haalden we wat lekkers te eten en te drinken en maakte kort een praatje met de eigenaresse.

In de tussentijd hadden we wel naar het bos en het strand kunnen gaan, maar doordat ik vaak naar de wc moet, voelde ik mij er niet prettig bij toen alles nog dicht was.

Op zaterdagmiddag hadden we een pannenkoekenpicknick bij ons favoriete restaurant de Soete Suikerbol. Zij gingen speciaal dit weekend open voor To Go, want ze zijn al maanden helemaal gesloten. We bestelden pannenkoeken en frites en aten die op in onze auto. Wat smaakte die pannenkoek spek-kaas weer goed.

Na mijn middagdutje gingen ons dochtertje en ik naar de Paasspelletjes bij ’t Manneke. Mijn zus en haar zoontje waren er ook. De kids werden meegenomen door de spelletjesbegeleider en wij zaten een uurtje heerlijk in het zonnetje te kletsen. Ik moet nog wel een beetje wennen om ons dochtertje aan een onbekende toe te vertrouwen.

Trots kwamen onze kids hun ‘gevonden’ paaseieren laten zien. Mijn dochtertje had het gouden paasei gekregen van een ouder meisje wat meedeed en mocht een prijs uitzoeken. Ze koos voor een Frozen bal met stoepkrijt. Trots dat ze was. Hierna mochten ze nog een half uurtje op het springkussen. Na het avondeten fietste ik samen met ons dochtertje nog naar Berkel om glutenvrije broodjes te brengen bij mijn zus en vader. Ik was ze ’s middags vergeten mee te nemen en zo had iedereen Eerste Paasdag een lekker broodje bij het ontbijt.

Moeilijke conclusie

Ik ging vandaag voor de vijfde keer werken. Afgelopen weekend was ik tot de conclusie gekomen dat werken nog niet goed in mijn week past. Ik was gestart met werken op vrijdagochtend, maar onze vrijdagochtend start vrij actief met bedden afhalen en opruimen, omdat onze schoonmaakster komt. Hierna wil ik even rustig aan doen ipv gaan werken.

Vandaag had ik gekozen om op maandag te gaan werken, maar gisteren merkte ik dat ik rustig aan wilde doen, om genoeg energie te hebben om de dag erna te werken. Dat wil ik eigenlijk niet, omdat ik in het weekend aandacht wil geven aan mijn gezin en gezellige dingen doen. Hierdoor kwam ik tot de conclusie dat werken nog niet in mijn week past.

Misschien lukt het beter als ons dochtertje eind augustus naar school gaat, maar dan start het roeien op maandag ook weer en op dinsdagavond yin yoga. Ook wil ik weer mindfullnes bij Petra gaan volgen als zij weer lessen aanbiedt.

Interview lifestylcoaches

Ik was gevraagd of ik spreker wilde zijn bij een webinair van twee studentes in opleiding tot lifestylcoach. Ik zou vertellen over mijn MS diagnose, ziekteverschijnselen en mijn ervaringen tijdens de revalidatie. De andere sprekers waren een psycholoog gespecialiseerd in gedragstherapie en een kinderpsycholoog die onderzoeker is op het gebied van slaap.

Tijdens mijn revalidatie is er geen aandacht geweest voor voeding, ontspanning en slaap. De lifestylcoaches kunnen deze onderwerpen bespreken tijdens je revalidatie en je verwijzen naar professionals op dit gebied. Zij worden de spin in het web tijdens de revalidatie. Dat is nu de rol van de revalidatiearts, maar die zag ik alleen aan het begin en het einde van een revalidatietraject. Daarom lijkt mij de rol van de lifestylcoach een hele goede toevoeging aan het revalidatietraject, want ik ben op het gebied van voeding zelf op zoek gegaan, maar pas vele jaren na mijn diagnose. Op het gebied van ontspanning en slaap, valt bij mij nog winst te behalen. Als dat lukt, zou ik nog meer in balans kunnen zijn.

Het interview van een kwartier verliep erg goed tijdens het webinair. Aan het einde kreeg ik nog een aantal vragen die ik goed kon beantwoorden. Ik kreeg direct al een compliment van een deelnemer dat ik goed kon vertellen en later ook van de studentes/organisatoren dat ze erg tevreden waren. Ik vond het erg leuk om mijn ervaringen te delen.

Verkoudheid houdt aan

Ik ben al 10 dagen flink verkouden en ik gebruik al die tijd al een neusspray. Deze mag je eigenlijk maar 7 dagen gebruiken, maar ik kan nog niet zonder. Ik vroeg mijn huisarts via de app Medgemak om advies. Al snel werd mijn vraag beantwoord en de huisarts had tabletten voor allergie voorgeschreven. Ik haalde de tabletten direct op bij de apotheek. Hopelijk doen ze snel hun werk, want een verkoudheid in coronatijd is erg irritant.

Samen fietsen

Sinds eind januari fietst ons dochtertje los. Het fietsen gaat steeds beter, al moet je haar nog goed aanmoedigen dat ze harder moet trappen als ze omhoog gaat, goed aan de kant moet blijven, voor je kijken enz. Toch wilde ik eens proberen om samen te fietsen. Ons dochtertje was meteen enthousiast toen ik dit voorstelde. We fietsten naar het centrum van Bergschenhoek. Ze deed het erg goed en gelukkig luistert ze ook meteen. We hadden haar fietsslot ook meegenomen, want we haalden gelijk een diadeem met konijnenoren en tandenborstels. Ons dochtertje was lang niet mee geweest naar de winkels, dus ze was erg enthousiast.

Op de terugweg fietsten we langs de school waar ons dochtertje naartoe gaat. Ze heeft het steeds vaker over school en nu heeft ze er een beeld bij. Ik moest wel gelijk uitleggen dat er verschillende groepen zijn en dat de grote kinderen die op het schoolplein speelden, niet bij haar in de klas kwamen. Hierna fietsten we naar huis. Ik appte trots het nieuwtje dat we samen gefietst hadden naar de oma’s en opa.

Heerlijk geshopt

Ik ging naar Berkel dorp om bij de Hema mijn bestelling op te halen. Hierna vroeg ik bij de Intertoys of ik een kleimachine kon kopen. Er was niemand aan het shoppen, dus het kon gelijk. Bij Xenos vroeg ik of ze eieren hadden om te schilderen. Deze hadden ze en mocht ik direct afrekenen. Hierna ging ik nog naar twee bakkers om glutenvrij gebak te kopen voor de high tea aanstaande maandag met een vriendin. Ik kocht ook nog narcissen en witte druifjes om de Paasversiering verder aan te kleden. Als laatste ging ik naar Maison Sjokola om macarons en bonbons te kopen. Ook al had ik alles in een uur gehaald, het voelde alsof ik uitgebreid geshopt had.

Week met afspraken schrappen

Ik had zo uitgekeken naar deze week. Maandagavond weer naar de schoonheidsspecialiste, dinsdag sporten en woensdag naar de pedicure. Ik was nog steeds verkouden, maar ondanks dat ik negatief getest was, werden alle afspraken verzet. Ik had ook weinig energie, dus ons dochtertje ging een dag extra naar de opvang. Gelukkig werden onze boodschappen bezorgd en kwam de schoonmaakster, waardoor we de week aardig doorkwamen.

Voorjaarsvakantie

Wij hadden onze voorjaarsvakantie een week later gepland dan de schoolvakanties. Op donderdag pakten we alle spullen in, zodat vrijdagochtend relaxed was. Na de vroege lunch haalden we mijn schoonmoeder op die een paar daagjes meeging. We waren precies om 15 uur op het park. Mijn schoonmoeder speelde met ons dochtertje, terwijl wij alle spullen uit de auto haalden en inruimden. Hierna ging ik rusten en haalden mijn vriend de boodschappen op die we al besteld hadden bij de Jumbo. Helemaal gesetteld startten we met gebak dat mijn vriend gehaald had bij de Bakker, gevolgd door het eten van de snackbar dat bij het huisje bezorgd werd.  

Op zaterdag hadden we een Meet en Greet met Bollo de Beer bij ons huisje. Hij had voor ons een marshmallowpakket bij zich en voor ons dochtertje Bollokleurpotloden. Ons dochtertje keek haar ogen uit en vond het tegelijkertijd wel wat spannend. Aan het eind van de middag reden we naar pannenkoekenhuis de Boskabouter. Hier hadden we pannenkoeken en schnitzels besteld en deze aten we in picknick-style in de auto op. De glutenvrije pannenkoek was goed gelukt en we zaten allemaal te smullen. 

Zondagochtend ging ik samen met ons dochtertje kijken bij het dagelijkse rondje van Bollo om de vijver. Hij begon precies aan onze kant en na een kort praatje, gingen ze verder naar andere kindjes.

Wij gingen naar de speeltuin en ons dochtertje verbaasde zich over de mist. Door de mist konden we de overkant van de speelplas niet zien. Het werd steeds een beetje warmer en mijn schoonmoeder kwam wat te drinken en koekjes brengen en natuurlijk meegenieten van het heerlijke zonnetje. Ons dochtertje was zo heerlijk aan het spelen met een jongetje, dat mijn vriend ook kwam en mijn schoonmoeder en ik naar het huisje gingen voor een boterham gevolgd door mijn middagdutje. ’s Avonds werd een uitgebreid diner bezorgd. Later op de avond werd ons dochtertje ziek en misselijk wakker. Ze had hoge koorts.

Ons dochtertje bleef 4 dagen ziek. Op maandag en dinsdag gingen mijn vriend en ik wandelen op het park gevolgd door een drankje-to-go op het terras, terwijl mijn schoonmoeder op ons dochtertje pastte. Heerlijk om even het idee van een terras te hebben. We maakten er gewoon het beste van en wisselden elkaar af met de gebroken nachten. Op dinsdagmiddag bracht mijn vriend mijn schoonmoeder naar het station in Zwolle, zodat ze weer naar huis kon. Ze was gezellig al een dag langer gebleven, want ze zou eigenlijk maandag al naar huis gaan.

Op woensdag besloten we de mogelijkheid te onderzoeken of we het weekend ook nog konden blijven. Ons huisje was niet beschikbaar, maar voor nog geen €150,- konden we t/m maandag in een ander huisje verblijven. We boekten bij en verhuisden donderdagochtend al naar het nieuwe huisje. Het was toch wel twee uur werk om alles in te pakken, te verhuizen en weer uit te pakken. We waren blij dat we weer gesetteld waren.

Vrijdagochtend was ons dochtertje weer beter, maar was mijn vriend verkouden. Hij maakte een afspraak voor een coronatest in Heerde. Hij kon nog ’s middags terecht. We gingen op zoek naar Bollo die de vertrekkende mensen aan het uitzwaaien was. Na hem een tijdje gezelschap gehouden te hebben gingen we naar de kinderboerderij. Hier waren kippen, geiten, vogels, konijnen en cavia’s. Op de terugweg kwamen we langs het huisje van Bollo. Ons dochtertje praatte tegen de pop van Bollo net of hij er echt was en ik moest van haar terugpraten, zo schattig. Na mijn middagdutje gingen wij met mijn vriend mee naar de coronatest om er een leuk ritje van te maken en wat van de omgeving te zien. Koken hebben we in de hele vakantie maar 2 keer gedaan. Vanavond werd er weer door de snackbar bezorgd. 
 
Zaterdag werd mijn vriend flink ziek. Ik nam de hele ochtend voor mijn rekening waarbij we weer naar Bollo gingen en daarna een skelter huurden voor ons dochtertje. We waren een bezienswaardigheid. Mijn dochter op de skelter en ik kon haar duwen met de rolstoel. Ik ontving met een glimlach ook de opmerking: Zo heeft elk nadeel zijn voordeel. Gelukkig kon mijn vriend wel voor ons dochtertje zorgen tijdens mijn middagdutje, want daar kan ik echt niet zonder.

Zondagochtend werd ook ik verkouden wakker. Toen bekroop ons even de paniek: Hoe nu verder? We besloten om op het gemak in te pakken en dan na mijn middagdutje naar huis te gaan. Ik had al veel ingepakt toen ik samen met ons dochtertje op pad ging naar Bollo en de speeltuin. Ze wilde weer een skelter huren en genoot er weer erg van. Zo hadden we toch nog een paar leuke dagen, maar erg jammer dat mijn vriend de laatste twee dagen niet mee kon genieten. Mijn vriend had in de tussentijd de auto ingepakt. Ik maakte nog een afspraak om thuis een coronatest te hebben om 16.30 uur. Mijn ouders pasten even op ons dochtertje, want mijn vriend had met hoge koorts anderhalf uur gereden, dus die ging zijn bed in. Ik testte ook negatief net als mijn vriend. Het was wel fijn om weer thuis te zijn. Ook al waren we allebei erg moe, toch pakten we nog een groot deel van onze spullen uit. Dat hoort gewoon bij ons.  

Nieuwe apotheek

Vandaag ging ik kennismaken en werken bij de Centrum apotheek in Zoetermeer. Ik was best een beetje zenuwachtig en stapte wat onzeker mijn nieuwe apotheek in. Gelukkig kende ik één collega al en zij showde mij de nieuwe apotheek en stelde me voor aan de medewerkers. Na kort bij de koffiepauze geweest te zijn, nam de apotheker mij mee om mijn kantoor en werkzaamheden te laten zien. Ik kreeg inloggegevens voor het systeem en kon aan de slag. Ik worstelde mij door een deel van de lijsten heen, waarbij ik de informatie van de lijsten vergeleek met het systeem en zonodig aanvulde. Het was alweer tijd om af te ronden. Helaas mislukte het verzamelen van de managementinformatie aan het einde, dus dit meldde ik via de app bij de apothekers. Wellicht pakken zij het in de tussentijd op en anders heb ik hier over drie weken hulp bij nodig.

Het was leuk om weer aan het werk te zijn. Vanwege corona werk ik in een aparte ruimte met eigen opdrachten, maar ik hoop vanaf de herfst ook op de werkvloer te werken, zodat ik mijn collega’s ook leer kennen. Dan wordt het werken nog leuker.