Zoutelande

We hadden voor een week een huisje gereserveerd in Zoutelande. We hoefden alleen de weg maar over te steken en met een hoge trap een duin over te gaan, voordat we konden genieten van het heerlijke strand en de strandtent Strandzot.

Na mijn dutje op de aankomstdag (maandagmiddag), gingen we daarna het strand verkennen. Het was nog hoog water, dus ik kon mooi op het bankje van de strandtent zitten, terwijl mijn vriend en dochtertje aan het graven waren. Een vertederend tafereel waarbij ik mij tegelijkertijd erg gelukkig en beperkt voel. Het laatste omdat ik maar heel even kan helpen en daarna verplicht toekijk. Toen we moe werden gingen we een hapje eten bij De Strandzot. Ik had van tevoren al contact met hen gehad over glutenvrij eten en ze hadden speciaal een glutenvrije hamburger gemaakt. Zo fijn dat ze zo hun best doen en hij was nog heerlijk ook. We maakten gelijk een reservering voor woensdagavond als mijn ouders op bezoek waren.

Dinsdagochtend gingen we weer naar het strand. Het was eb, dus nu hadden we een heel lang stand. Er werd weer flink wat afgegraven en ik was gaan zitten op een boodschappentas in het zand. Er stond flink wat wind, dus ik kreeg het best koud. ’s Middags ging ik met ons dochtertje de speeltuin zoeken. Eerst lopend, maar we vonden hem niet. Toen de fiets gepakt om de andere kant op te gaan en toen kwamen we hem snel tegen. Ons dochtertje klauterde op de glijbanen, terwijl ik op een bankje in het zonnetje zat.

Woensdagochtend kwamen mijn ouders. We hadden glutenvrije boluscake besteld bij de bakker en ook lekkere broodjes voor de lunch. Ons dochtertje liet hen enthousiast het hele huisje zien en het bijbehorende speelgoed. Aan het eind van de middag gingen we weer naar het strand. De mannen gravend in het zand en mijn moeder en ik op het bankje. Toen ons dochtertje wat moe werd gingen we weer naar De Strandzot. Ik had 2x glutenvrije varkenshaas met champignonroomsaus geregeld. Genieten was het weer. Mijn ouders bleven ook slapen. De volgende ochtend vroegen we hen nog een nachtje te blijven. We wilden gaan varen in Middelburg en dan hadden we alle tijd. Dat aanbod namen ze aan.

De rondvaart zou starten om 10.30 uur, maar om 10 uur was het nog gesloten. We liepen een kort rondje door het centrum, maar om 10.30 uur was het nog steeds dicht. Ik belde het mobiele nummer bij nood en kreeg te horen dat ze nog niet wisten of ze gingen varen en zo ja, zou dat pas om 12 uur zijn. Ik was geïrriteerd, want we waren speciaal voor het varen naar Middelburg gegaan. Ook konden we niet ver lopen, want ik had mijn rolstoel thuis gelaten. We besloten een taartje te gaan eten bij De Juf. Hier hadden ze lekkere smoothies en glutenvrije brownie en kersentaart. Ondertussen kreeg ik een appje dat er om 12 uur gevaren werd. We wilden toch nog en reserveerden vijf plekken. De schipper vertelde erg leuk en zo kwamen we meer te weten over Middelburg. Na mijn middagdutje maakten we met zijn allen een grote Disney puzzel van 1000 stukjes in de serre. Mijn vader en dochtertje waren tijdens mijn dutje al begonnen. Net voor het avondeten voegden we alle stukken samen. Mijn vriend had pasta gekookt en na het eten maakte hij samen met mijn vader de puzzel af.

Vrijdagochtend ging iedereen behalve ik naar het strand. Ik had zin in een pyama ochtend en genoot van mijn serie ‘Vis a Vis’ op Netflix. Ze bleven lang weg en stuurden mij leuke foto’s, zodat ik ook kon meegenieten. Na de lunch gingen mijn ouders weer naar huis.
’s Avonds gingen we naar de pizzeria. Het eten was prima, maar niet bijzonder. Gelukkig hadden we zondag nog een reservering bij De Strandzot staan, als afsluiting van de week.

Zaterdagmiddag ging ik vroeg rusten, zodat we genoeg tijd in het zwembad hadden. We gingen naar het Vrijburgerbad in Vlissingen. Ons dochtertje wilde alleen maar in het grote bad zwemmen en had zoveel plezier. Ook ging ik zes keer met haar van de hoge glijbaan. Die vond ze wel spannend, omdat hij in het donker was. Na vier keer de trap naar de glijbaan opklimmen gingen we even wat drinken en snoepen, zodat ik bij kon komen. Net voor sluitingstijden om 16.30 uur gingen we het water weer uit. We hadden heerlijk gezwommen.

Onze laatste dag was alweer aangebroken. Op advies van mijn vriendin gingen we nog naar Hof Poppendame. Hier kon ons dochtertje heerlijk spelen en wij taartjes eten. Ook hadden ze glutenvrije poffertjes die ik natuurlijk uit wilde proberen. Dit keer lukte het ons echt om van de laatste dag nog te genieten. We hadden afgesproken pas ’s avonds te gaan inpakken. Voor het diner gingen we nog een uurtje naar het strand. De glutenvrije hamburger smaakte weer heerlijk. We zwaaiden de strandtent en het strand gedag en klommen voor de laatste keer de duin over. Wat hadden wij een heerlijke vakantie gehad.

2 gedachten over “Zoutelande”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *