Jeugdfestival

Ons dochtertje deed de laatste week van de zomervakantie met haar vriendin mee aan het Jeugdfestival van dinsdag t/m donderdag. Zo hadden mijn vriend en ik ook nog wat rustige dagen, voordat school en werk weer zou starten. Toen ik jong was ging ik ook altijd naar het Jeugdfestival en ik heb daar goede herinneringen aan.

De eerste dag fietsen we samen met Sigrid en haar dochtertje om 8.30 uur richting het festivalterrein. Ik had door mijn MS-aanval vijf weken niet gefietst en vond het best zwaar om een kwartier heen en een kwartier terug te fietsen op mijn e-bike. Natuurlijk hadden we ook een tijdje gestaan, totdat we de meiden ingeschreven hadden bij een groepje. Het festivalterrein was alleen met de fiets bereikbaar. ’s Middags haalden we onze dochtertjes weer op. De speurtocht was uitgelopen en ze mochten ook nog cakejes versieren. De meiden vertelden onderweg enthousiast wat ze allemaal gedaan hadden. Ook wilden ze nog graag verder spelen, dus dat deden ze bij ons thuis.

De tweede dag startte iets later. Ook nu was het fietsen pittig in de drukte. Na thuis bijgekomen te zijn, reden mijn vriend en ik naar het Lage Bergsche Bos om een wandeling te maken. Het pad vanaf de parkeerplaats naar het wandelpad was met de rolstoel haast niet te doen. Er waren grove stenen gestort, maar deze moesten nog verder verwerkt worden. We ontdekten nieuwe paden die aangelegd waren. Wel kwamen we zo veel smalle bruggetjes tegen die ik liever liep dan met de rolstoel reed. Veel bruggetjes hadden een klein opstaand randje om erop en eraf te komen, waardoor het moeilijk is de rolstoel er recht op te sturen. Om 11 uur zochten we een plaatsje op het terras van Familierestaurant Bergsche Plas. We besloten er een vroege lunch van te maken. Hierna ging ik naar bed om nog een tijd te slapen, totdat de meiden om 15.30 uur opgehaald moesten worden. Weer hadden de meiden het goed naar hun zin gehad. Wij stapten direct in de auto naar Leidschendam voor de verjaardag van mijn schoonzus en neefje. Dat was best intensief maar ook gezellig om hen weer te zien.

Donderdag was alweer de laatste dag van het Jeugdfestival. Ik bracht ons dochtertje weg. Ik besloot de hele ochtend op de bank door te brengen nu mijn vriend weg was voor een lunchafspraak. Ik was erg moe vandaag, dus mijn vriend haalde mijn vriend ons dochtertje op. Na het avondeten was de afsluiting van het Jeugdfestival met een optocht. Het thema was “alle landen vieren feest”. Ik had ons dochtertje mijn sarong uit Maleisië omgeknoopt en een rode stip op haar voorhoofd geschminkt. Ouders mochten niet meelopen, dus zwaaiden Sigrid en ik de meiden uit. We dronken een theetje bij Charlies tot de optocht weer in zicht kwam. De meiden vonden het super en als afsluiting aten we met z’n vieren nog een ijsje. Volgend jaar wil ons dochtertje wel weer meedoen! Leuk voor haar en ook fijn voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *