Madrid dag 1

De wekker ging vanmorgen al om half zes. Zo kon ik nog even ontbijten voor ik naar mijn moeder zou rijden. Mijn vriend had gisteravond gelukkig de rolstoel al in de auto gelegd. Bij mijn moeder aangekomen, nam zij het stuur over en reden we naar P3 op Schiphol. Daar waren genoeg invalideparkeerplaatsen en kon het uitladen beginnen. De rolstoel in elkaar, rugtas eraan gehangen en de trolley op schoot.  Bij de pendelbus vond ik het toch even spannend, maar de klep werd uitgeklapt en ik kon er zo inrijden. 

Toen in de rij voor het inchecken voor de rolstoel. Onze zitplaatsen had ik online al  ingecheckt, maar moest toch gewoon in de rij gaan staan. Dat ben ik eigenlijk niet gewend en  zeker niet van KLM. De rij ging erg traag, maar gelukkig mochten we uiteindelijk naar de kortere rij van bagage-drop-off. Vervolgens nog naar de afwijkende bagage en daar kon ik mijn rolstoel inruilen voor eentje die geduwd moest worden. Als laatste nog door de bagagecheck. Alles moest natuurlijk open voor de accu’s, oplader, bedieningspaneel en gereedschapsset. Ik ben altijd blij als we de hele riedel gehad hebben. We hadden nog maar eventjes de tijd om naar de gate te gaan. Om 9:30 uur gingen we de lucht in en we waren iets eerder dan de verwachte aankomsttijd in Madrid. Daar stond iemand klaar met een rolstoel om ons te brengen naar mijn eigen rolstoel. Tot mijn verbazing kwam deze gewoon via de bagageband. Eén beensteun was verbogen, maar dat was voor een weekend niet hinderlijk. 

De taxichauffeur die door de eigenaar van het appartement geregeld was, stond al op ons te wachten. De eigenaar maakte ons wegwijs in het appartement en de dichtstbijzijnde supermarkt. We hadden lunch meegenomen en daarna ging ik eerst rusten. Slapen lukte natuurlijk niet, want ik wilde dolgraag de stad gaan verkennen. We wandelen naar Reterio Park, want vandaag was de enige zonnige/droge dag van ons weekend. Het duurde even voor we de ingang vonden, maar het was zeker de moeite waard. 

Mijn vriend had allemaal glutenvrije restaurants opgezocht en de dichtstbijzijnde was het Hardrock café. Hier aten we lekkere burgers. Toen nog boodschappen gedaan voor de komende drie dagen. We waren om 21 uur pas terug in het appartement. Ik was kapot, maar had genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *