Tweede en laatste week Exloo

We hadden al veel tijd doorgebracht op de trampoline, maar ons dochtertje wilde er steeds heen. Ze leerde goed springen met twee benen en het was gezellig om soms contact te hebben met andere ouders. Ik sprong af en toe even met haar mee. Wat een heerlijk gevoel.

Op vrijdagmiddag kwam mijn schoonmoeder aan met de trein om t/m maandag bij ons te blijven. Vrijdagavond gingen we weer terug naar de Drentse Steakerij. Ik dacht dat we weer mee konden eten met het buffet, maar dat bleek alleen op zaterdag en zondag te zijn, oeps. Ik vroeg of ik weer zo’n lekkere kipschnitzel kon eten en die gingen ze speciaal voor mij maken. Als toetje kniepertjes met ijs. Heerlijk om die weer te eten.

Ik had van mijn vroegere schoonzus/vriendin tips gekregen om in het weekend te doen. Er was een oogstmarkt, waar we een kijkje gingen nemen. Super leuk al die oude tractoren in combinatie met een wedstrijd dorsen en leuke kraampjes.

We maakten ook nog een ritje met een paard met rijtuig. Ik met Sanne voorop naast de bestuurder en de rest achterop. Het was kort, maar erg leuk. Het werd lunchtijd en we gingen eten bij het naastgelegen pannenkoekenrestaurant. Mijn glutenvrije pannenkoek was alleen gemaakt van slechte mix en niet zo lekker helaas. We ontmoetten mijn vriendin met haar zoontje, waar ik de maandag mee had afgesproken om bij te kletsen. Ik had haar 13 jaar niet gezien.

Op zondagochtend maakten mijn vriend en ik een drie uur durende tocht op een ekoshopper. Wat was dit gaaf en heerlijk om samen op pad te zijn.

Maandag had ik om 11 uur afgesproken bij mijn vriendin. Ik bracht eerst mijn schoonmoeder naar de trein en reed door naar de boerderij. Erg gaaf hoe ze samen met haar vriend hun dromen verwezenlijkt hadden. Het klikte net weer als vroeger en we kletsten snel bij. Ik kreeg ook nog een rondleiding op de boerderij. Volgend jaar mijn vriend en Sanne ook maar meenemen als ik weer op bezoek ga.

Woensdagochtend gingen we naar Veenpark. We waren precies op tijd voor het treintje naar de turfwinning. Hier liet men zien hoe turf vroeger gewonnen werd. Hierna was het dorp aan de beurt. Het brandalarm ging af en op ouderwetse wijze werd het vuur geblust. Wat leuk om te zien hoe alles tot leven kwam.

Ons laatste dagje in Exloo gingen we ’s middags weer naar Wildlands. We begonnen met Nortica waar we de week ervoor kort geweest waren en vervolgden de weg naar Afrika. Hier gingen we met de safaritruck en daarna weer frites eten bij het restaurant. Het personeel had woord gehouden en nu stonden de glutenvrije kroket en frikandel automatisch op de kassabon ipv de handmatige handeling die vorige keer mis gegaan was. Ik had niet verwacht dat het zo snel opgelost zou zijn. Als afsluiter gingen we nog naar de olifanten en de vlindertuin. Een super idee van mijn vriend om onze laatste middag zo te besteden en te voorkomen dat we de hele dag al zouden inpakken. Natuurlijk deden we dit alsnog toen ons dochtertje in bed lag.

De volgende ochtend vertrokken we om 9 uur al richting huis. Onze heerlijke Nederlandse vakantie was weer tot een einde gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *