Eerste vakantieweek Exloo

We vertrokken al eerder dan gepland. We waren de tuin nog netjes aan het maken, toen we een berichtje kregen dat we om 13 ipv 15 uur het huisje in mochten. Gelukkig had mijn vriend het meeste al ingeladen, zodat we binnen een uur de straat uit reden. Wat een temperatuur met 34 graden. Lang leve de airconditioning in de auto. In het vakantiehuis was de temperatuur al 27 graden toen we aankwamen. We ruimden een groot deel in en ik ging nog even naar bed. Ons dochtertje had in de auto al een tijd geslapen en wilde niet meer naar bed. Daardoor lag ik niet helemaal op mijn gemak, want ik wilde graag helpen en ook nog zwemmen. Ik was binnen het uur alweer uit bed en trok mijn bikini aan. Ze hadden een heel leuk peuterbad buiten met een glijbaan, waar ons dochtertje zich goed vermaakte. ’s Avonds kwamen mijn ouders die drie nachtjes bleven.

Op zaterdagochtend ging ik met mijn vader en ons dochtertje een klein rondje fietsen. Het was nog steeds erg warm, maar ik vond het leuk wat van de omgeving te zien. ’s Avonds gingen we eten bij de Steakerij in Zuidveld. Het is een compleet glutenvrij restaurant, waar ze op zaterdagavond een buffet hadden. Echt super leuk en als aanvulling kon je één stuk vlees kiezen. Ik koos voor een kipschnitzel, die heel lekker was. Als toetje hadden ze naast ijs ook cheesecake. Wat een heerlijk diner.

Zondagochtend gingen we met de stoomtrein van Stadskanaal naar Veendam. Ik was bang dat ons dochtertje het geluid eng zou vinden, maar ze vond het fantastisch. Ze hing met opa uit het raam om alles goed te bekijken.

Dinsdag gingen we naar kabouterland in Exloo. Het was niet zo heel toegankelijk met de rolstoel. We klauterden door het konijnenhol en gingen van de glijbaan. Ons dochtertje vond alle paden en bruggetjes veel interessanter dan de dieren die te zien waren. Er waren twee speeltuinen waar ze speelde.

We hielden ons vaste vakantie tempo aan van een dagje niets doen en een dag op pad. Op donderdagmiddag gingen we naar Wildlands. We waren hier in 2017 ook geweest, maar met zo’n kleine dame erbij is het extra leuk. Alleen tijdens het eten ging mijn glutenvrije bestelling mis. Hier kwam ik pas achter nadat ik mijn frikandel voor de helft opgegeten had en aan mijn kroket begonnen was. De kroket smaakte namelijk naar een Kwekkeboom. Ik ben terug gegaan naar de balie en er was inderdaad een fout gemaakt met de glutenvrije snacks. Verdrietig en boos heb ik de medewerkster uitgelegd dat wij nu naar huis moesten gaan. We kregen een vergoeding voor het eten. Dit vond ik niet genoeg, dus ik vroeg ook naar nieuwe entree tickets. We hadden het Nortica gedeelte namelijk nog niet gezien. Uiteindelijk konden we twee kaarten ophalen bij de informatiebalie. Zo was de fout netjes opgelost.

Nerveus wachtte ik op de diarree die erbij hoort als ik glutenbevattende producten gegeten heb. De reactie bleef echter uit. Zouden mijn darmen in zo’n goede conditie zijn, dat ze niet meer reageren. Volgend jaar maar bij de MDL-arts bespreken.

2 gedachten over “Eerste vakantieweek Exloo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *