Husky-tocht

We maakten lunch in onze Cabin, want ik was erg moe. ’s Middags zochten we nog wat foto’s uit en speelden we het spelletje Qwixx. Voor het avondeten wandelden we naar het centrum, waar we bij de Thai gingen eten die vrienden ons aangeraden hadden. Zij waren afgelopen zomer ook in Kiruna geweest. Het was een leuke wandeling van 15/20 minuten enkele reis. Heerlijk om voor de afwisseling Aziatisch te eten. Weer terug in de Cabin keken we nog naar de serie The Wire via Videoland. Mijn vriend ging naar het Noorderlicht kijken, maar ik was echt te moe om mijn bed uit te komen.

Vandaag werden we weer om 9.30 opgehaald en met een busje naar de husky’s gebracht. Deze stonden al klaar met een slee. Wij kregen eerst nog extra warme kleding aan, voordat we op pad gingen. Mijn vriend en ik hadden samen een slee die door Julie bestuurd werd. We maakten mooie filmpjes en foto’s, maar na een stuk gereden te hebben, werd ik erg misselijk. We stopten en wachtten totdat de misselijkheid weggetrokken was. Ik denk een combinatie van MS, kou en beweging. Ik besloot achter mijn vriend te zitten om beschermd tegen de kou te zijn en dat bleek een goede keuze. We kwamen vrij snel aan bij een tipi-tent, waar een vuur gemaakt werd, zodat de groep zich kon opwarmen en wat kon drinken. We hadden 8 km afgelegd en de terugweg was nog 4 km. Zo gaaf om de honden door de sneeuw te zien rennen. Terug was meer heuvel opwaarts. Bij de kennel aangekomen, moesten we weer verkleden en was het tijd om weer terug gebracht te worden naar het kamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *