IJshotel Jukkasjarvi

We hadden al onze excursies al vanuit Nederland geregeld, zodat we in de drie dagen die we hadden, alles konden zien. Vandaag werden we door de taxi om 9.30 uur opgehaald om naar het ijshotel te gaan. We lieten ons iets verder afzetten om het plaatselijke kerkje te bezichtigen. Hier vandaan wandelden we in 15 minuten naar het ijshotel. Wat zag het ijshotel er gaaf uit. We keken eerst buiten rond en genoten van het uitzicht op het bevroren meer. Toen gingen we in het ijshotel op ontdekkingstocht. Bijna elke kamer had een ander thema. Echt fantastisch en wat maakten we veel foto’s. Op naar het tweede gebouw van het ijshotel. Hier waren de kamers nog mooier en luxer.

Ik had deze vakantie geen rolstoel meegenomen, dus in veel hotelkamers ging ik even zitten op een bankje of stoeltje van ijs met een rendiervel om zo alles te kunnen lopen en bezichtigen. Na twee uur waren we uitgekeken en belden we de taxi om ons weer op te halen en terug te brengen naar ons kamp.

Om 21 uur wandelde ik naar de Noorderlicht-spotplaats. Het was bewolkt en er was niets te zien. Een uur later gingen we samen nog even kijken voor het naar bed gaan, maar deze avond was er niets te zien. Morgen weer een nieuwe kans.

Een gedachte over “IJshotel Jukkasjarvi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *