Roofvogelsworkshop vliegensvlug

Voor mijn verjaardag had ik van mijn schoonmoeder geld gekregen voor bovenstaande workshop. Vanwege de Corona had ik nog geen afspraak gemaakt, maar nu konden we op 20 juni al terecht. Mijn vader ging mee als kijker en om foto’s te maken en ik als deelnemer, zodat ik ook verschillende vogels op mijn hand zou krijgen.

Na een korte introductie, kon de kennismaking met de vogels beginnen. Ik kreeg eerst twee roofvogels op mijn arm, gevolgd door eerst een kleine Kerkuil. De roofvogels hebben een hele scherpe/angstaanjagende blik, terwijl deze uil een lief hartvormig koppie heeft.

Ook moest je bij de roofvogels je arm hoog houden en bij de uilen kon ik mijn arm op de leuning van de rolstoel leggen. Als laatste kreeg ik een grote oehoe uil op mijn arm. Deze zat heerlijk om zich heen te kijken.

Hierna was het tijd om met de vogels te gaan vliegen. We begonnen klein met een uil, gevolgd door een roofvogel. Hierna een roofvogel die een maatje groter en we sloten af met de grote zeearend. Wat een grote vogel op mijn arm. Heel gaaf om ze allemaal te zien vliegen en snel op je af zien komen. Met wegvliegen zetten de laatste twee grote roofvogels hard af. Wat een super gave ochtend was dit!

Een gedachte over “Roofvogelsworkshop vliegensvlug”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *