Uitje school begeleiden

Ons dochtertje ging als eerste uitje met school naar de kinderboerderij de Blijde Weide. Er hadden zich genoeg ouders opgegeven, maar vanwege zieke kinderen kwam de oproep tot vervanging van twee ouders. Ik had nog geen plannen voor deze ochtend en bood aan om mee te gaan, als mijn rolstoel geen beperking was. Dit was volgens de juf geen probleem als ik een groepje van 4 kon begeleiden. Dat was prima te doen, schatte ik in. Ik vertelde ons dochtertje dat ik meeging, maar dat ze niet bij mij op schoot kon. Ze zou moeten lopen, net als de andere kindjes. Dat vond ze prima, als zij voorin de auto mocht zitten. Mooie deal.

Op school kregen alle kinderen een hesje en een naamkaartje. Na een korte uitleg nam ik de meiden mee naar de auto. Het duurde even, voordat ik bij iedereen de gordel vast had. Bij de kinderboerderij moesten de meiden wachten totdat ik de rolstoel opgebouwd had. Dit deden ze heel netjes. We kregen uitleg over de kaarten en opdrachten die erop beschreven stonden. De vragen waren nog best moeilijk voor kleuters, dus zodra ze het antwoord niet wisten, vertelde ik er wat over. Na 45 min. was het tijd voor een pauze en daarna gingen de meiden nog in de speeltuin spelen met de rest van de klas. Om half twaalf gingen we weer naar de auto en zette ik iedereen af op school. Het was een geslaagde ochtend. Ik was zo trotst dat het mij gelukt was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *