6e verjaardag dochtertje

De hele week waren we al bezig met de voorbereidingen voor de verjaardag van ons dochtertje. Ze wilde op school zakjes popcorn trakteren en ze wilde ook met M&M’s een regenboog op de verjaardagstaart maken. Mijn vriend had alle boodschappen gedaan en ik startte vrijdagmiddag na het roeien en mijn middagdutje met het bakken van de taart en brownies en maken van de taartvulling. Na het avondeten hielp mijn vriend met het horizontaal snijden van de taart en het verdelen van de vulling. Ik smolt ondertussen de chocolade, maar het stollen hiervan duurde best lang. Gelukkig had ons dochtertje alle M&M’s al op kleur gesorteerd, dus hierna konden we ze op haar manier op de gesmolten chocolade plakken. Dat was nog een flinke klus, want ze wilde de hele taart ermee vol. Toen was het de hoogste tijd om haar naar bed te brengen en terwijl ik wachtte tot ze sliep, versierde mijn vriend ondertussen de woonkamer. We waren klaar voor morgen.

Ons dochtertje sliep tot half zeven en daarna begon het feest. Ze kreeg eerst het spel “Kakkerlakken” en daarna haar nieuwe fiets. Natuurlijk wilde ze deze graag uitproberen, dus nog voor het ontbijt ging mijn vriend met haar naar buiten. Ze was dolblij. We hadden de verjaardag opgedeeld in twee shifts en tussendoor kon ik gaan rusten, maar vind je rust maar eens op zo’n drukke dag. Uit de prikkels zijn, is dan voldoende. Ons dochtertje kreeg veel cadeaus en speelde met de andere kinderen. Gelukkig was het ’s middags droog weer en konden ze buiten spelen. Mijn vriend schittert op zo’n dag altijd in de rol van gastheer, want ik kan maar beperkt helpen. Mijn zus en haar gezin bleef nog avondeten en daarna was het festijn echt voorbij. Wat was ze verwend en wat was het gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *