Schaatscursus dochter

In de herfstvakantie wilde onze dochter al graag schaatsen, maar voelde ik mij er nog niet sterk genoeg voor. Nu had ik haar beloofd dat we in de kerstvakantie zouden gaan. Ondertussen vond ik op de site van Silverdome een schaatscursus van 2 t/m 5 januari voor €35,-. Ik overlegde met onze dochter en dit leek haar erg leuk. Ik regelde de inschrijving en zou kort voor het begin van de cursus horen of er voldoende deelnemers waren. Dit was gelukkig het geval. Ik had mijn zus over de cursus verteld en zij had mijn neefje ook opgegeven.

Op de eerste dag van de cursus haalden we hen op. Onze kids deden enthousiast mee aan de cursus die per dag een uur duurde. Ze zaten allebei in de groep voor gevorderden. We keken eerst in de schaatshal naar hun kunsten, maar omdat ik het koud kreeg gingen we in de kantine een kopje thee drinken. Ook vanaf daar konden we hen zien. Ze hadden het allebei heel goed naar hun zin gehad en onze dochter kon al een stuk beter schaatsen.

De tweede dag haalde mijn zus ons op. Mijn neefje leerde deze dag op noren schaatsen. Dat wilde onze dochter ook wel, maar helaas waren er geen noren in haar maat. Aan het einde van de les startte het vrijschaatsen met discolichten. Dit vonden de kids helemaal geweldig, dus bleven we nog wat langer. We gingen lunchen bij de Soete Suikerbol. Heerlijk om weer in een restaurant te zijn. Meestal ga ik elke week wel een keertje uit eten, maar door alle ziektes in december, was ik maar weinig weg geweest.

Bij de derde dag ging ik na afloop nog mee schaatsen. Het ging best goed. Het lijkt soms sinds mijn laatste schub in mijn rechter been, dat ik minder problemen met mijn evenwicht heb. Ik kon alleen maar 20 minuten schaatsen, want ik had nog steeds veel spierpijn van het staan met Oud en Nieuw. Toch was het heel fijn om weer even geschaatst te hebben.

De laatste dag van de schaatscursus vloog voorbij. Na afloop van de les kregen de deelnemers hun schaatsdiploma. Wat was onze dochter trots. Ze wilde nog even vrijschaatsen. In de kleedkamer kwamen we nog een vriend tegen met zijn kids en onze dochter liet trots haar schaatskunsten aan hen zien. Ze mocht nog een half uurtje schaatsen. Hierna bracht ik haar naar mijn schoonmoeder waar ze een nachtje bleef logeren. Zo hadden wij het even rustig in huis en konden we ’s avonds samen bij Bazar in Rotterdam eten. Het was heel leuk om samen weer eens weg te zijn. We gaan allebei elke week wel weg, maar bijna nooit samen. Goed voornemen om dit weer vaker te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *