Lang Paasweekend

Onze dochter had op Witte Donderdag een studiedag, dus ’s ochtends gingen we naar de Belevenisboerderij. Eigenlijk wilde ik naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag, maar dit gaat doordeweeks pas om 10.30 uur open en dat is voor mij te laat, omdat ik om 13.30 uur wel weer thuis moet zijn voor een dutje.

Onze dochter wilde weer iemand meenemen. Ze belde een vriendin en die had al iemand te spelen. Of ze dan allebei mee mochten. Ik vond het prima, als ze beloofden goed met z’n allen te spelen. Ze speelden heerlijk in de hooibalen en gaven de lammetjes een flesje. Om 13 uur bracht ik ze weer thuis. Ze hadden allemaal honger, maar ze waren nog lang niet uitgespeeld.

Vrijdag ging onze dochter de hele dag naar de BSO en ging ik naar de verjaardag van mijn vriendin en zoontje in Meerkerk. Dat is 45 minuten rijden en dat red ik precies. Ik bleef nog een broodje mee eten en reed iets na 13 uur weg. Mijn route gaf al vertraging op bij het wegrijden, maar de files werden steeds langer. Uiteindelijk deed ik er 70 minuten over om thuis te komen. Ik was helemaal gesloopt en kwam de rest dan de middag mijn bed niet meer uit.

Zaterdagochtend had ik een hele slechte ochtend en was ik erg verdrietig. Ik had een nasleep van de vorige dag en onze dochter had onderlinge wedstrijden van turnen. Vorig jaar was ik wel meegeweest, maar beide keren was het precies tijdens mijn middagdutje. Doordat het vorig jaar erg uitgelopen was, besloot ik dit jaar niet mee te gaan. Ik vind zulke beslissingen erg moeilijk, omdat ik weet dat als ik gezond was, ik wel gewoon mee zou kunnen. Mijn vriend hield mij met filmpjes op de hoogte. Slapen lukte niet en ik besloot het einde van de wedstrijd nog te gaan kijken. Ik was precies op tijd voor de prijsuitreiking en zag hoe onze dochter tweede werd en daarvoor een mooie medaille kreeg. Wat was ze blij! Thuis kroop ik nog even terug mijn bed in, want om 15 uur kwam mijn schoonfamilie om Pasen te vieren. Dat was weer erg gezellig.

Zondag gingen we al vroeg naar Scheveningen. Ik nam het opstapkrukje weer mee en genoot van de graafwerkzaamheden van mijn vriend en dochter. We ontdekten de strandtent Zandkasteel speciaal voor kinderen. Er was nog niemand en onze dochter kon heerlijk trampoline springen. Ze vroeg of ik ook nog even wilde springen. Ik ging de uitdaging aan, maar was snel uitgesprongen, want het doek was erg flexibel, waardoor het springen heel zwaar was. We lunchten thuis en na mijn dutje ging ik met onze dochter naar mijn oma. Mijn oom en tante waren er ook. Mijn tante werd door onze dochter gelijk gestrikt voor een spelletje Ganzenbord. Ideaal, want zo kon ik rustig kletsen. Thuis konden we zo aanschuiven voor ons paasdiner, wat mijn vriend bereid had. Wat een topdag weer.

En toen kwam er ook nog een tweede Paasdag. Het zwembad was open, dus ik had met mijn zus afgesproken om met elkaar te gaan zwemmen om 9.30 uur. Het was nog heerlijk rustig en dat bleef het ook wel. De kids vonden nog verstopte paaseieren en konden daarmee een gratis slushpuppy halen. Om 13 uur waren we weer thuis. Ik had erna diep geslapen tijdens mijn middagdutje, dus kwam wat traag op gang. Mijn vriend had in de tussentijd de gehaktballetjes voor de borrel met mijn familie gemaakt. Die startte om 15.30 uur en we hadden een tafel vol met lekkere hapjes. De kinderen gingen met z’n allen buiten spelen en het paaseieren zoeken was een groot succes. Ze gingen ze zelf ook nog een keertje verstoppen. Om 19 uur gingen we allemaal weer naar huis, want dinsdag moest iedereen weer naar school. Wat had ik genoten van alle leuke dingen. Nu twee rustige dagen op de planning om weer bij te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *