Eerste sollicitatiegesprek

Tijdens onze zomervakantie kreeg ik het verslag van mijn arbeidsdeskundig onderzoek. Dit is een onderzoek dat plaatsvindt als je een jaar ziek bent. De uitkomst hiervan was: ‘Gezien de beperkingen van cliënt is de eigen functie op dit moment niet passend of passend te maken’. Ik moest dus een tweede spoort traject gaan volgen, om te proberen ergens anders aan het werk te gaan. In eerste instantie was ik hier heel negatief over, maar na het lezen van verschillende vacatures als apothekersassistente werd ik steeds enthousiaster. Ik had inmiddels 10 sollicitatiebrieven gestuurd toen ik uitgenodigd werd voor een gesprek. Super spannend natuurlijk, want ik wist al dat er met name over mijn beperkingen gesproken zou worden. Ik had namelijk in mijn sollicitatiebrief al aangegeven dat ik voor mijn tweede spoor traject op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

Ik had eerst die ochtend een gesprek met mijn coach van mijn tweede spoor traject. Hier kon ik direct vragen hoe het traject er daadwerkelijk uit komt te zien als een werkgever geïnteresseerd is. Dat werd een wat ingewikkeld verhaal om uit te leggen. Gangbaar is het, dat ik 1 à 2 maanden een gratis stage loop bij mijn eventuele nieuwe werkgever om mijn kwaliteiten te laten zien. In de tussentijd betaalt mijn huidige baas mijn salaris door. Hierna kan er een detacheringovereenkomst komen tussen beide partijen tot het moment dat ik ontslagen wordt bij mijn huidige werkgever rond half juli 2016. Dan kan mijn nieuwe werkgever mij een contract aanbieden en ben ik inmiddels bij het UWV gekeurd. Als ik hierna dan ziek wordt, betaalt het UWV direct mijn salaris en draagt mijn nieuwe werkgever hiervoor geen enkel risico.

Dit verhaal kon ik direct in mijn sollicitatiegesprek vertellen, want de eerste vraag was: “Wat houdt een tweede spoor traject precies in?” Ik heb alles eerlijk uitgelegd en ook verteld over mijn MS. De apothekers vonden mijn cv erg interessant en stonden zeker open voor de mogelijkheid om mij een baan aan te bieden. Wel waren er nog een aantal lijntjes die in elkaar moeten gaan passen, dus nu gaan zij kijken hoe zij hier invulling aan kunnen geven en moet ik nog een aantal vragen stellen aan mijn tweede spoor coach om echt alle punten qua risico af te dekken. Dus wie weet komt er binnenkort een vervolggesprek. Ik was erg opgelucht dat ik mijn eerste gesprek gehad had en dat naast mijn MS ook mijn kwaliteiten nog meetellen.

Een gedachte over “Eerste sollicitatiegesprek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *