Drie dagen kerstmarkt

p1030049De zondag begon met op het gemakje opstarten. Alle spullen waren gisteren al gepakt dus om 11 uur reden we richting Valkenburg. Hier hadden we voor twee nachtjes een hotel geboekt van de cadeaubon die ik van mijn  broertje en schoonzus gekregen had voor het zijn van ceremoniemeester  op hun mooie trouwdag. Snel nog even inchecken, want we hadden gereserveerd bij brasserie America waar ze een glutenvrije menukaart hadden. Super makkelijk, alleen hierdoor werd het kiezen wel lastiger. Ik ging voor een tosti en een tomatensoep. Het duurde allemaal erg lang voordat het eten geserveerd werd, maar daar hebben wij als westerlingen al snel last van. Het eten was heerlijk. Fijn om onbezorgd glutenvrij te kunnen eten. Hierna naar de Gemeentegrot die helemaal in kerstsfeer ingericht was. Prima begaanbaar met de rolstoel, maar wel met vele hobbels en enkele hellingen. Gelukkig rij ik altijd zelf, dus mijn vriend kon ook lekker om zich heen kijken. Toch weer twee nieuwe dingen gekocht. Mijn vriend zag een hele leuke kerstster voor bij de voordeur en twee kleine houten sterrenhangers.

p1030062Vandaag stond Aken op het programma. Hier was een mooi opgezette kerstmarkt tussen het Raadhuis en de Dom. Een broodje worst was al snel gekocht. Twee uur hebben wij hier doorgebracht, maar toen hadden we alle kraampjes al gezien. Nog geluncht met een tweede broodje worst voor mijn vriend en een patatje voor mij. We hadden nog geen zin om weer terug te gaan en zijn spontaan naar Keulen gereden. Hier hebben we de Neumarkt, Alter Markt en de Dom Markt bezocht. Allemaal ook goed begaanbaar met de rolstoel en de kraampjes op de Alter Markt beginnen voor mij op ooghoogte, dus dat keek lekker makkelijk. Om vijf uur weer in de auto gestapt.

Alweer de laatste dag om nog rond te kijken bij de Fluweelgrot en Winter Wonderland. Ik ging vandaag lopend want na twee dagen in de rolstoel zitten kon ik wel wat beweging gebruiken. Ik liep wel een beetje wankel op de schuine, zachte ondergrond aan de arm van mijn vriend, maar het ging best goed. Ook hier nog twee kleine hangertjes gekocht. Op naar de laatste bezienswaardigheid : de zandsculpturen van Winter Wonderland. Ook p1030078hier heb ik gelopen, want ik had geen zin om hiervoor de rolstoel nog te halen en in elkaar te zetten. Het was een aardig klimmetje naar boven dus eerst ff bijgekomen en daarna op het gemakje de sprookjes bewonderd. Het kasteel van Assepoester met alle lichtjes was onze favoriet. Hierna zat ons bezoek aan de kerstmarkten erop en zijn we richting huis gegaan. Het waren drie heerlijke, ontspannen dagen.

Een gedachte over “Drie dagen kerstmarkt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *