Skype sessie met seksuele consulent nav kennismaking MS-fonds

Ik had van tevoren van Nienke Dekkinga een video toegestuurd gekregen “De diagnose MS stopt helaas niet bij de slaapkamerdeur”. Hier hebben we over gesproken en ook over de presentatie die ik vorige week had bijgewoond. Bij deze presentatie kwamen veel logische onderwerpen aan bod, zoals bv lichamelijke klachten. Het deel wat ik echter een beetje miste was dat de MS mij vaak onzeker maakt over mijn eigen lichaam. Ik voel mij soms minder mooi/stralend en voel mij stukken minder nuttig dan voor mijn diagnose. Ook heb ik te maken met een stukje afhankelijkheid, doordat ik sommige dingen niet meer zonder mijn vriend kan. Dit alles zorgt er toch voor dat ik soms wat onzekerheid uitstraal, vooral bij degene die het meest dichtbij mij staat. Tijdens het schrijven merk ik dat ik dit stukje totaal nog niet verwerkt heb, want de tranen lopen over mijn wangen.

Toch was het erg fijn om ook dit stuk met Nienke te bespreken. Ik heb weer wat aanknopingspunten gekregen om aan te slag mee te gaan.

Een gedachte over “Skype sessie met seksuele consulent nav kennismaking MS-fonds”

  1. Fijn dat ik je wat aanknopingspunten heb ik kunnen geven.
    En jij bedankt voor je open en eerlijke antwoorden. Hier heb jij mij weer mee geholpen om zo mijn onlineprogramma dat in ontwikkeling is meer vorm te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *