Afspraak verzekeringsarts UWV

Eindelijk was het zover. Vandaag had ik mijn eerste afspraak bij het UWV. Ik was de dag ervoor nog in het ziekenhuis geweest om mijn dossier op te halen, want vanwege de vakantie van mijn neuroloog kon dat niet eerder. Ik had alle papieren van de arbo-arts, UWV, neuroloog, revalidatie-arts en mijn MRI-verslagen in een map gedaan en deze meegenomen naar de afspraak. Mijn vriend was mee naar de afspraak en we volgden de tip op om het gesprek op te nemen. De verzekeringsarts vertelde eerst het doel en het verloop van het gesprek, waarna gevraagd werd mijn verhaal te doen vanaf de eerste dag van mijn ziekmelding. Een aantal feiten waren hierin anders, dan de medische informatie die de verzekeringsarts vooraf ontvangen had, dus dat vertelden wij. Het bewijs hiervoor hoefde ze verder niet te zien. We hebben het verhaal goed kunnen vertellen.

Hierna volgde een zeer kort lichamelijk onderzoek. Ze testte de kracht in mijn benen en ik moest bukken. Verder was alles duidelijk voor haar en stond een deel van mijn beperkingen ook in het rapport van de neuroloog.

In de eindfase van het gesprek vertelde ze, dat ik binnen twee Ă  drie weken een uitnodiging van de arbeidsdeskundige kon verwachten. De arbeidsdeskundige zou dan in de tussentijd mijn lijst met beperkingen matchen met mogelijke functies en zo de rest van mijn afkeuringspercentage bepalen.

Mijn vriend vroeg nog, of ze een beeld had van het aantal uren, dat ze zou adviseren. Qua belastbaarheid kon ze zich vinden in het oordeel van de bedrijfsarts van 10 uur per week. Dit was een enorme opluchting voor mij. Ik ben steeds bang geweest dat het oordeel van het UWV meer uren zou bedragen dan ik aan zou kunnen. Mede doordat de arbeidsdeskundige van het UWV het telefoongesprek begon met dat hij het aantal uren dat ik werkte nogal weinig vond. Nu nog wachten op het verslag en het gesprek bij de arbeidsdeskundige, voordat ik echt weet waar ik aan toe ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *