Stoomtreinvereniging Rotterdam

Gisteren twijfelde ik nog of ons dochtertje fit genoeg wakker zou worden om op pad te gaan, maar vanmorgen was ze erg vrolijk. Ik belde mijn vader om af te spreken. Het eerste ritje met de stoomtrein was om 10.35 uur, dus deze wilde ik graag mee. Vanaf het parkeerterrein werden we met een pendelbus naar de ingang van de loods gebracht. Dit was fijn, want het was best een stukje lopen. Binnen stonden een aantal kraampjes en reden er minitreinen rond. Ons dochtertje keek haar ogen uit en ook ik vond het leuk om te zien. Mijn vader was er al eerder geweest en vertelde erover.

Buiten stonden drie locomotieven en een stoombluskar. Ons dochtertje vond het wel spannend en wilde getild worden. Ik kan dit maar eventjes, dus gaf haar aan mijn vader. We zochten een plek in de stoomtrein naar Gouda. Heel leuk om alle reacties op de trein te zien van mensen die op de stations op de ‘gewone’ trein stonden te wachten. Terug in Rotterdam merkte ik dat ons dochtertje moe werd. We dronken nog wat en gingen met de pendelbus weer terug naar de auto. Mijn vader ging naast ons dochtertje in de auto zitten om haar wakker te houden, want als ze maar eventjes slaapt, wil ze ’s middags niet meer slapen en ik had mijn rust ook hard nodig. Mijn vriend was sinds gistermiddag ziek, dus moest ik nu alleen ons dochtertje bezig houden en verzorgen. Dit lukt mij altijd maar net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *