Onrustig dochtertje

Ons dochtertje is al drie nachten op rij rond 0.30 uur wakker. Nadat ze wakker geworden is, heb ik haar bij mij in bed gelegd. Ze is dan ruim twee uur wakker en ik red het ’s nachts niet om steeds naar haar toe te gaan tot ze weer slaapt. Nu begon ze ook nog te hoesten op dag 4, dus mocht ze gelijk in mijn kamer slapen. Ze sliep nu gelukkig aan één stuk door tot 5 uur. Helaas viel ze niet meer in slaap, dus de ochtend begon erg vroeg.

Het weekend gingen mijn dochtertje en ik bij mijn ouders logeren. Ze slaapt daar op dezelfde verdieping als mijn ouders, dus ik hoefde er ’s nachts niet uit. Nu sliep ze ineens twee nachten door.

Thuis gingen de gebroken nachten weer verder, want ze werd ziek. We werden maandagochtend door de juf gebeld of we haar op wilden halen. Ik was aan het roeien, dus mijn vriend haalde haar op en regelde dat mijn schoonmoeder op haar pastte, zodat ik toch kon rusten. Nadat ik weer twee gebroken nachten had gehad, gaf ik het stokje over aan mijn vriend. Meestal doe ik het, omdat ik makkelijker weer in slaap val en toch wakker wordt, zodra ik haar hoor. Mijn vriend doet dan overdag extra dingen waar ik geen fut voor heb. Na zoveel gebroken nachten was mijn lijf echt op. Ook nu werd ze weer wakker en legde mijn vriend een matras bij haar neer. De nacht erop deed ik het weer en was ze weer wakker. Ik ging op haar kamer slapen. Ze is nog steeds niet helemaal opgeknapt, maar als je haar vraagt waarom ze wakker wordt, zegt ze dat ze bang is. Deze angst blijft, ondanks dat ze weet dat we heel dichtbij slapen en haar altijd horen. Ze durft ook nog steeds niet alleen haar bed uit, zelfs als het ’s morgens al licht is.

Gelukkig slaapt ze de ochtenden deze week wel uit en haalt ze d’r gemiste slaap van ’s nachts weer in. We brengen haar dan wat later school. Ik haal mijn gemiste uren helaas niet in. Door mijn vermoeidheid kom ik de laatste middagen slecht in slaap. Ook mijn lijf begint te protesteren en mijn benen worden slechter/zwaar. Ik heb een rustige week, dus daardoor blijf ik overeind en hang ik wat meer op de bank of buiten in het zonnetje, terwijl ons dochtertje met de buurkinderen speelt. Ik ga ook ’s avonds nog een half uurtje eerder naar bed, om 20.30 uur.

Nu op dag 12, sliep ze eindelijk weer de hele nacht. Ik werd al om 5 uur wakker, maar kon heerlijk blijven liggen. Hopelijk zit ze nu weer in haar oude patroon en kan ik weer opladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *