Skiff

Vorige week was er, na het roeien in de C2 boot, aan mij gevraagd of ik wilde leren roeien in een Skiff. Dit is een eenpersoonsboot die erg licht is. Natuurlijk wilde ik dit wel leren. Wie weet kan ik dan ook wat verder roeien. Ik had al 1x eerder in een Skiff een korte les gehad.

Vandaag was het zover. Kees was mijn instructeur en hij legde mij alle technische weetjes uit. Hierna was het tijd om in de Skiff te stappen en instructies te krijgen. Wat me direct opviel was hoe erg de Skiff wiebelde. De vorige keer waren de extra drijvers op zijn laagst afgesteld en nu op z’n hoogst. Vooral bij een volledige slag vond ik de balans lastig. Verder ging het zo goed, dat we volgende week de Rotte weer opgaan. Ik heb wel aangegeven dat ik de drijvers graag iets lager wil zetten voor een betere balans. Ik heb er veel zin in.

Een gedachte over “Skiff”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *