Pakjesavond en corona

Mijn vriend voelde zich vrijdagmiddag al wat minder fit, maar daar hadden we niets mee gedaan. Zondags werd hij ook verkouden en deed hij voor de zekerheid een coronatest. Hij testte positief. Onze dochter en ik deden maandagochtend ook een test, maar wij testten allebei negatief. Ik informeerde mijn vriendin waar we pakjesavond zouden vieren, dat wij corona in huis hadden. Ze gaf aan dat onze dochter en ik gewoon mochten komen als we negatief testten. Mijn vriend had weinig energie en had ook koorts, dus die kon sinds zondag weinig. Ik kookte twee avonden om toch gezond te eten.

Dinsdags testten onze dochter en ik nog steeds negatief, dus pakjesavond kon doorgaan. Helaas zonder mijn vriend. Onze dochter was vanaf 12 uur al uit. Gelukkig ging het al iets beter met hem, zodat ik ’s middags naar bed kon. Daarna ging ik nog bloedprikken met onze dochter om te kijken of ze net als ik het Coeliakie-gen heeft. Hiervoor was ik twee weken eerder al bloed wezen prikken, maar ondanks dat ik extra had nagevraagd of het gen meegeprikt werd, was dit toch niet gebeurd. Ook nu leverde het veel gedoe op aan de balie, want we misten een begeleidende brief maar na een belletje naar het laboratorium mocht er toch geprikt worden en zou de medewerker daar ervoor zorgen dat de brief er alsnog zou komen. Fijn voor ons, want om nog een derde keer naar de broedprikpoli te gaan, wilden we niet. Na nog 15 minuten gewacht te hebben voordat we aan de beurt waren, ging het prikken vlot. We troffen een hele lieve medewerkster, die onze dochter zelfs een prikdiploma gaf. Hierna gingen we nog een half uurtje naar mijn ouders om wat spullen af te geven en daarna naar mijn vriendin.

Onze dochter was gespannen of de Pieten wel wisten dat we daar waren. We gingen eerst gourmetten en direct na het toetje werd er op de deur gebonsd. Er stonden drie zakken voor de deur. Enthousiast werden deze naar binnen gedragen. Om de beurt mochten de kinderen een pakje uitdelen. Ik kreeg Qwirkle, diamondpainting kaarten, pannenkoekenpan en een plakbandhouder. Het was een hele gezellige avond. Thuis ging hij nog even verder, want mijn vriend moest zijn cadeaus nog uitpakken. Onze dochter hielp hem enthousiast. Nu was het echt tijd om naar bed te gaan. Toen onze dochter sliep ging ik ook gelijk naar bed. Wat een topavond was het weer geweest met de enthousiaste stuiterende kids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *