Verschuivende kerstdagen

Voor Eerste Kerstdag had ik de bioscoopfilm Mascha en de Beer- Winterpret en meer, gereserveerd in Schiedam. Bij het snoepscheppen kwamen we buren tegen. Zo grappig, dat wij niet de enigen waren die op Kerstochtend naar de bioscoop gingen. Onze dochter genoot van de film. Na de film wilde ze graag glowgolven. Dat had ze ontdekt toen we vanaf de parkeergarage naar de bioscoop liepen. Dat ging om 12 uur pas open, dus vermaakten we ons nog even in de gamehall met een potje airhockey. Helaas was er geen plek meer bij de glowgolf, dus gingen we naar huis. Het diner hadden we met z’n drietjes gepland en op Tweede Kerstdag zouden mijn ouders en mijn broertje met zijn gezin bij ons komen eten. Tot mijn vader op Eerste Kerstdag positief testte op corona. Mijn ouders wilden geen andere mensen aansteken, ondanks dat ze zich niet ziek voelden. Al hun plannen gingen niet door, dus boden wij aan dat ze bij ons konden eten, omdat wij net corona gehad hadden. We hadden nog geen avondeten in huis, dus mijn vriend ging boodschappen doen. Hij scoorde nog een lekkere kipschotel en we hadden nog macarons en taart waarmee we een uitgebreide toetjesplank maakten. Het was een gezellige avond met heerlijk eten.

Tweede Kerstdag belde mijn broertje tijdens de lunch. Hun zoontje was aan het overgeven, dus hij wilde even overleggen wat verstandig was. Om onze toch al zieke kinderen te beschermen tegen elkaars virus, besloten we het diner niet door te laten gaan. Mijn broertje kwam zijn aardbeienmoussetoetje brengen en kreeg van ons het hoofdgerecht mee. Zo aten we Tweede Kerstdag met z’n drietjes. Het was voor ons wel schakelen, doordat de plannen op de dag zelf veranderden, maar we hebben er toch gezellige dagen van gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *