Zwanger, al 20 weken

Wat is de tijd snel gegaan. Ik ben inmiddels 20 weken zwanger en heb net mijn 20 weken echo gehad.

Ik kan alleen maar zeggen dat het goed met mij gaat. Mijn rusttijd voor ’s middags met tv kijken heb ik omgeruild voor een middagdutje en zo kom ik de dag goed door. Mijn MS houdt zich erg rustig.

Het shoppen is al begonnen. Ik heb al rond de 12 weken afscheid genomen van mijn spijkerbroeken en ben zwangerschapsbroeken gaan dragen. Ook het kamertje en de kinderwagen hebben we gekocht. We hebben ook al veel kleding gekregen. Dit begon met witte rompertjes, maar nadat we met 16 weken een pretecho met geslachtsbepaling hadden laten doen, omdat ik onwijs nieuwsgierig was, kregen we ook de eerste roze kleertjes. Het was heel duidelijk te zien dat het een meisje was. Ik had ook al de hele tijd het gevoel dat het een meisje zou worden, dus als we wat anders te horen hadden gekregen, had ik eerst echt aan het idee moeten wennen. Ik heb een lijstje gemaakt van alles, wat we nog moeten hebben, dus ook dat deel is klaar. Het moeilijkste vind ik om een naam te verzinnen. We hadden al jaren Lisa in ons hoofd, maar nadat mijn beste vriendin een dochtertje Isa kreeg, hadden we deze doorgeschrapt. Dan maar richting Liz, maar ook daar werd een streep doorgezet nadat we een geboortekaartje met Lizzy kregen van de beste vriend van mijn vriend.

Ook een stapeltje zomerkleding met heerlijke maxi-jurken liggen al op mij te wachten in de kast. Ik had deze al vroeg gekocht voor onze vakantie naar Lefkas (Griekenland). Ik vind zwangerschapskleding best moeilijk om te kopen, omdat veel niet mijn smaak of stofsoort is. Gelukkig ook wat kleding kunnen lenen van mijn zus en beste vriendin.

Volgende week weer naar de verloskundige. Mijn buik groeit al goed, waardoor er nu echt geen twijfel meer is of ik wat zwaarder geworden ben of dat ik zwanger ben. Ik heb eerst erg moeten wennen aan de veranderingen van en in mijn lijf, maar kan er nu ook van genieten.

2 gedachten over “Zwanger, al 20 weken”

  1. Nogmaals gefeliciteerd!!!! Een meisje!!!! Leuk!!!
    Hopelijk blijft de MS rustig en kan je volledig genieten van je zwangerschap!!! Liefs olgs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *