Herfstvakantie

Mijn vriend wilde graag op vakantie, maar ik overtuigde hem om thuis te blijven en wat meer vrije tijd te hebben. Ons dochtertje heeft op maandag, dinsdag en vrijdag opvang, zodat we op deze dagen ook iets leuks/nuttigs samen konden doen. We startten met op zondagochtend een spontaan bezoek aan de dierentuin Blijdorp. Ik in de rolstoel en ons dochtertje deels op schoot en de rest liep ze zelf. We waren er vroeg (9.15 uur), dus het was lekker rustig. Pas op de terugweg bij het oceanium werd het druk. Om 12 uur verlieten we de dierentuin weer om thuis te lunchen en te slapen. Aan het eind van de middag hadden we geen zin om te koken en belden ons favoriete pannenkoekenrestaurant de Soete Suikerbol en die hadden gelukkig nog een plekje. We bestelden direct ons eten, want in het weekend kan de wachttijd best oplopen en ons dochtertje en ik waren best nog moe van de dierentuin.

Op maandag besloten mijn vriend en ik naar tuincentrum de Driesprong te gaan om de Kerstshow te bekijken. We zagen veel leuke dingen, maar kochten alleen een paar kleine dingen. We hebben al zoveel leuke Kerstspullen. Ik had nog leuke trompetjes gezien in het goud, maar wilde graag zilverkleurige. Wie weet hadden ze deze bij Overvecht in Bleiswijk. We gingen hier ook langs, maar de Kerstshow was pas half opgebouwd en had geen leuke dingen.

Dinsdag had ik afgesproken met een vriendin uit de omgeving Utrecht. Zij komt al jaren naar mij op bezoek, maar ik wilde weer eens proberen naar haar de rijden. Het lukt mij ook om 35 minuten naar Dordrecht te rijden, dus hoopte dat 10 minuten langer geen probleem zou zijn. Op de heenreis deed ik er door file één uur over. Ik kwam best moe aan, maar ik zat lekker op mijn gemak op de bank en merkte gelukkig dat ik toch bijkwam. Ik durfde een vroege lunch ook nog aan en tweeënhalf uur later begon ik aan de terugreis. Deze verliep voorspoedig tot ik op de Molenlaan aankwam. Een hele sliert langzaam rijdend verkeer zag ik voor mij. Aan het eind bleek dat dit door een vuilnisauto kwam, die moeilijk te passeren was. Hierdoor duurde mijn terugweg ook 55 minuten. Thuis dook ik gelijk mijn bed in en bleef hier de middag. Om vijf uur haalden we ons dochtertje op bij de opvang en reden door naar Woodstone in Zoetermeer om pizza te eten. Toen we weg wilden gaan, werd ons verteld dat het restaurant definitief zou gaan sluiten. Erg jammer, want het was juist zo leuk om in de buurt glutenvrije pizza te kunnen eten.

Op woensdagochtend gingen we naar de Intratuin met ons dochtertje. Ze keek haar ogen uit en wilde graag in het treintje. Ik was gaan lopen, maar het tempo lag erg laag. Ik liep alvast door naar het restaurant, zodat ik kon gaan zitten. Volgende keer toch maar in de rolstoel gaan.

Ik had nog zware benen van woensdag, dus donderdag naar de kinderboerderij ging ik direct in de rolstoel. We waren lekker vroeg, maar het begon direct te spetteren. We gingen naar de stal en bleven onder de bomen naar de schapen kijken. Het werd droog en het werd snel drukker. Na het aaien van de konijntjes wilde ons dochtertje graag naar de speeltuin. Wij gingen lekker op een bankje zitten, terwijl zij klauterde en van de glijbaan ging. Toen het weer harder ging regenen, besloten we naar huis te gaan.

Voor onze laatste dag hadden we alleen een bezoek aan de Baderie gepland voor inspiratie voor een nieuwe badkamer. Hier waren we snel uitgekeken. We gingen naar huis om nog twee Ikea kasten te verplaatsen. Helaas moesten die eerst helemaal leeg en uit elkaar, dus het was een flinke klus. Ik had aangegeven uiterlijk twee uur in bed te willen liggen. Dit lukte, maar omdat we nog niet klaar waren bleef ik onrustig. Ik ging steeds nog wat kleine dingen opruimen, waarna ik weer ging rusten. Eén kast besloten we zaterdag af te maken. Wat hadden we deze vakantie optimaal benut met leuke dingen en toch ook nog praktische dingen gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *