Revalidatie-arts Rijndam

Om cognitieve gedragstherapie tegen de vermoeidheid te kunnen gaan volgen, had ik eerst een afspraak bij mevr. van Meeteren van Rijndam in het Erasmus Ziekenhuis. Ik ging met het OV. Het spreekuur liep een kwartier uit. Gelukkig had ik mijn e-reader meegenomen, want ik was aan het boek Zon van de serie Zeven Zussen begonnen. Heerlijk dat er weer een nieuw deel uitgebracht was.

De revalidatie-arts begon met de melding dat degene die cognitieve gedragstherapie gaf, ontslag genomen had en dat er nog geen vervanger was. Dat was pech, want hiervoor was ik speciaal naar haar gekomen. We bespraken ook de standaard vragen: urine, ontlasting, slapen, seks, bewegen en hobby’s. Ik vind het altijd heel confronterend om over mijn problemen te praten. Aan de problemen met de urine en ontlasting wordt gewerkt. Slapen gaat periodes goed, maar ik ben de laatste tijd weer vaak rond 5 uur wakker. In mijn mogelijkheid tot sporten blijf ik mij beperkt voelen, maar ik start binnenkort met roeien. Misschien word ik daar blij van, lekker buiten sporten. Hobby’s naast Netflix, blogs schrijven en afspreken met vriendinnen of familie heb ik niet echt. Het creatieve gen voor tekenen, knutselen enz ontbreekt bij mij. Zo waren de vervelende vragen beantwoord. De arts beloofde mij te bellen, zodra ze weten waar ik de cognitieve gedragstherapie kan gaan volgen.

Ik vroeg haar nog waarom de ene patiënt met MS jaarlijks een consult heeft bij de revalidatiearts en ik niet. Ze vertelde dat zij dit jaarlijks doet bij alle MS patiënten om de drempel voor vragen en nieuwe klachten laag te houden. Als ik wil, kan ik over een jaar weer een afspraak maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *