Koningsdag

Ons dochtertje ging vandaag, zoals elke maandag, naar mijn ouders toe. Ik kijk actief op lokale ruilsites en daar stond een trampoline te koop. Mijn vriend had deze wens voor ons dochtertje al een paar keer uitgesproken, maar ik vind dat ze veel ruimte innemen. Ook was dit altijd een goede reden om naar Monkey Town te gaan en op het bungalowpark waar wij van de zomer weer naar toe gaan, staan er ook twee in de speeltuin.

Ik gaf op de site toch aan dat ik interesse had en liet de foto aan mijn vriend zien. Hij was gelijk enthousiast. Ik stuurde de eigenaar een berichtje met de vragen hoe oud hij was, of het beschermnet nog goed was en of hij nog uit elkaar kon. In de tussentijd hadden we eerst onze oprit opgemeten. Daar pastte hij niet en we verplaatsten ons naar het dakterras. Hier was voldoende plek. De trampoline was al uit elkaar en het net was nog helemaal goed, dus spraken we af om direct te gaan kijken. Het waren hele vriendelijke mensen en de trampoline zag er goed uit, dus voor €25,- kochten we de trampoline.

Ik vroeg mijn moeder of ze ons dochtertje thuis wilde brengen, want ik had nog maar weinig energie. Ook had ik via de kleedjes op Marktplaats nog 4 boekjes van Maya de Bij gezien en die moest ik (helaas) vandaag al ophalen. Ons dochtertje is opeens bang voor bijen, dus hoop dat deze boekjes die angst wat weghalen. Bij het ophalen aangekomen zat het hele gezin met een kleedje in de tuin. Op het kleed lag ook het grote boek van Jip en Janneke. Deze kocht ik ook, want ons dochtertje vindt de verhalen fantastisch en de twee boekjes die we hebben, kan ik dromen. Via de online kleedjes reserveerde ik ook een kinder strijkplank met strijkijzer, maar die haal ik later deze week op, als ik langs Bleiswijk kom onderweg naar mijn schoonmoeder.

Ik wilde hem het liefst opbouwen, maar mijn vriend wilde eerst lunchen en pas na twee uur gaan opbouwen, want op het dakterras was het erg warm. We brachten wel alvast alle onderdelen naar zolder en ik ging rusten. Niet dat daar veel van terecht kwam ;-). Het opbouwen was best veel werk en ik vroeg mijn broertje om even een uurtje te komen helpen, want voor de springveren was veel kracht nodig en ik was erg moe en oververhit. Gelukkig kon hij helpen en lukte het om de trampoline helemaal op te bouwen en te testen.

Ons dochtertje kwam thuis en mijn moeder had verteld dat we een verrassing hadden. We klommen met z’n vieren naar zolder. Wat was ons dochtertje enthousiast en natuurlijk moest er gelijk gesprongen worden. Even een korte onderbreking voor het avondeten en hup, daar ging ze weer. Ik zat er heerlijk naar te kijken. Wat een leuke Koningsdag met mooie aankopen net als andere jaren, maar toch heel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *