Interview lifestylcoaches

Ik was gevraagd of ik spreker wilde zijn bij een webinair van twee studentes in opleiding tot lifestylcoach. Ik zou vertellen over mijn MS diagnose, ziekteverschijnselen en mijn ervaringen tijdens de revalidatie. De andere sprekers waren een psycholoog gespecialiseerd in gedragstherapie en een kinderpsycholoog die onderzoeker is op het gebied van slaap.

Tijdens mijn revalidatie is er geen aandacht geweest voor voeding, ontspanning en slaap. De lifestylcoaches kunnen deze onderwerpen bespreken tijdens je revalidatie en je verwijzen naar professionals op dit gebied. Zij worden de spin in het web tijdens de revalidatie. Dat is nu de rol van de revalidatiearts, maar die zag ik alleen aan het begin en het einde van een revalidatietraject. Daarom lijkt mij de rol van de lifestylcoach een hele goede toevoeging aan het revalidatietraject, want ik ben op het gebied van voeding zelf op zoek gegaan, maar pas vele jaren na mijn diagnose. Op het gebied van ontspanning en slaap, valt bij mij nog winst te behalen. Als dat lukt, zou ik nog meer in balans kunnen zijn.

Het interview van een kwartier verliep erg goed tijdens het webinair. Aan het einde kreeg ik nog een aantal vragen die ik goed kon beantwoorden. Ik kreeg direct al een compliment van een deelnemer dat ik goed kon vertellen en later ook van de studentes/organisatoren dat ze erg tevreden waren. Ik vond het erg leuk om mijn ervaringen te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *