Feestdagen stress

December is altijd een hele drukke maand. Zeker omdat mijn vriend op 13 december jarig is. In eerste instantie besloten we naar de Kerstmarkt in Essen te gaan en zijn verjaardag voor onze gezinnen te vieren. Later besloten we toch nog een feestje te geven. Zo zijn we de twee weekenden voor Kerst erg druk. De Kerstdagen vieren we op 26 en 28 december met onze families. Voor het Kerstdiner met vrienden op 24 december hebben we ons afgemeld. Mijn oom viert die dag ook altijd zijn verjaardag en waarschijnlijk ben ik dan nog niet hersteld van het feestje, dus 1 ding op die dag is wel genoeg.

Voor mijn werk meldde ik mij af voor 17, 24 en 31 december. Dan heb ik op deze dagen tijd om bij te komen en te genieten.

Het feestje kreeg de vorm van een borrel, omdat ik een avondverjaardag niet volhoud. Bij een borrel horen volgens ons veel hapjes, zodat mensen tot 20 of 21 uur kunnen blijven hangen. Dat is altijd veel werk en we wilden Sanne er ook graag bij hebben. Ik zocht naar catering van een poelier of kippenkraam. We gingen voor een diner van de poelier. Zo hoeven we zelf alleen de koude hapjes te verzorgen en regelt de poelier de rest. Zo kunnen we alles goed voorbereiden en hebben we er tijdens het feestje weinig werk aan.

Ons dochtertje kunnen we na het eten bij mijn ouders brengen. Zo kan ik een lange nacht maken. Inmiddels komen er 40 mensen. Super leuk, want mijn vriend wordt 40 jaar. Toch een bijzondere leeftijd die niet overgeslagen mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *