Kerstmarkt Dordrecht

We hadden al maanden geleden een hotel in Dordrecht geboekt om daar een keertje naar de Kerstmarkt te gaan. Andere jaren gingen we meestal naar Duitsland, maar ik vind dat zo ver weg. Mijn beste moment van de dag, de ochtend, gaat dan voorbij door reizen. Als we dan aankomen moet ik eerst rusten en hiervoor heb ik dan het geduld niet. Ik wil liever op pad gaan, maar heb daar dan nog geen energie voor.

We waren al om 10 uur in Dordrecht. We volgden de route, totdat het begon te regenen. Onderweg had ik een groot stuk fudge caramel/chocola gekocht. We overbrugden de periode met regen door te lunchen bij “Dordts Genoegen”. We hadden het grootste gedeelte van de Kerstroute gezien, dus ik haalde mijn vriend over om nog even te shoppen bij The Sting en Esprit. Ik kocht één shirtje. Hierna gingen we naar Hotel Dordrecht om te rusten. Het was een simpele kamer, maar prima voor één nachtje. Ik viel zelfs nog in slaap.

Om 16.15 uur gingen we weer terug naar de binnenstad. Deze was veel gezelliger met de verlichting aan. We liepen weer een deel van de route, totdat het weer begon te regenen. Het was vijf uur, dus besloten we weer te gaan eten. Dit keer bij onze bekende Strada Del Vino. Hier at ik glutenvrije pizza. Na een kopje thee vervolgden we de Kerstroute. We dachten alles gezien te hebben, maar ontdekten ook nog leuke kraampjes buiten de route. Bij de volgende regenbui schuilden we in een winkel. Hierna besloten we terug te gaan naar het hotel. Het was leuk geweest, maar erg jammer van de vele buien. Toch vinden wij dat Dordrecht niet kan tippen aan de Kerstmarkten in Duitsland. Misschien gaan we een ander jaar nog een avondje met diner vanuit Dordrecht vanuit huis. Dag 2 en 3 van de Kerstmarkt werden afgelast vanwege het slechte weer. Wat hadden wij een mazzel gehad dat wij de Kerstmarkt gezien hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *