Tweede consult uroloog

Ik had om 8.30 uur een afspraak bij de uroloog. Ik moest bij aankomst op de poli nog een flow-metingtest doen en er werd een korte echo van mijn blaas gemaakt om te zien hoeveel urine er in mijn blaas achter blijft na het plassen. Dit was 80cc. Niet schokkend qua hoeveelheid, maar wel een teken dat mijn blaas niet optimaal functioneert. De uroloog startte het consult met het bespreken van alle uitslagen die geen bijzonderheden lieten zien. Ook mijn plasdagboek bespraken we. Dat liet zien dat ik 10x op een dag plas, maar dat de hoeveelheden best goed zijn (rond de 200 cc). De uroloog gaf mij de optie tussen bekkenbodemtherapie en medicatie. Het medicijn Vesicare, dat zijn eerste keus heeft, bespraken we uitgebreid vanwege de vele bijwerkingen. Deze wist ik via lotgenoten en via mijn werk als apothekersassistente. De neuroloog had namelijk Tamsulosine genoemd en dit leek mij een fijnere keuze qua bijwerkingen. De uroloog beaamde dit, maar gaf wel aan dat Vesicare vaak een betere werking heeft. Ik kreeg voor beide een recept mee. Ik besloot eerst een afspraak bij de bekkenbodemtherapie te maken en ook de medicatiekeuze te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *