Kerst 2019

Wij zijn altijd vrij vroeg met het plannen van onze afspraken rondom Kerst. We spraken de 26e en 28e af met onze families. Heerlijk zo’n dag ‘niets’ ertussen om tot rust te komen, voor zover dat lukt meteen kleintje van twee;-). Op 9 december kregen we ook de jaarlijkse uitnodiging voor Kerstavond met twee andere stellen en hun kids. Even afstemmen met mijn oom die zijn verjaardag op deze dag viert. Daar konden we ’s morgens heen, dus konden we er ook bij zijn tijdens het diner.

Na de data volgen de gerechten die gemaakt worden. Het hoofdgerecht in andermans keuken op de 24e, toetje op de 26e en spareribs op de 28e. We stelden een lange boodschappenlijst op, waarvan we alle houdbare dingen het weekend ervoor al kochten. Op de 23e deden we de rest van de boodschappen.

De verjaardag van mijn oom was erg gezellig. Ik was samen met ons dochtertje geweest, terwijl mijn vriend alles voorbereidde voor het hoofdgerecht. Na het middagdutje kon ik er weer tegenaan. Het was een hele leuke avond met lekkere gerechten, waarbij ik mijn vriend ook nog een beetje geholpen heb in de keuken.

Eerste Kerstdag was een rustige dag met veel eten. Tweede Kerstdag wandelden we naar de supermarkt om frambozen en aardbeien te kopen voor het toetje. We waren een leuke optocht met de driewieler en de rolstoel. Gelukkig was het rustig in de winkel, waardoor we nergens in de weg stonden. Thuis begon ik aan het recept van de trifle. Helaas stonden er bij de Amaretto en suiker geen hoeveelheden vermeld. ’s Avonds bleek dat ik van beide wel meer had kunnen gebruiken, erg jammer. Het was wel lekker, maar voldeed niet aan mijn verwachting. De andere gerechten waren erg lekker.

Gelukkig was mijn vriend vrijdag de 27e bij de slager geweest en had hij de spareribs gemarineerd en gekookt. Zo hoefden we deze op vierde Kerstdag alleen op te warmen in de oven. Wat waren er veel verschillende hapjes. Mijn zwager en schoonzus hadden flink hun best gedaan. Vanaf het moment dat we om half vijf binnen kwamen, was ik aan het eten. Echt erg, maar heel erg lekker. Ik zat vrij snel vol. Om 19.30 vertrokken we richting vrienden waar ik mijn vriend afzette en daarna samen met ons dochtertje naar huis ging. Nadat ze op bed lag, ging ik languit op de bank een aflevering van de Good Fight kijken. Even uitbuiken en tot rust komen. Wat een leuke, lekkere en gezellige Kerstdagen hadden we gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *